Αποκάλυψη Zάεφ: «Πήρα Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα για αυτό δέχθηκα Βόρεια Μακεδονία»

Στην αποκάλυψη ότι ο λόγος που συμφώνησε στην ονομασία Βόρεια Μακεδονία για την ονομασία της ΠΓΔΜ και στο εσωτερικό της χώρας ήταν ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε «Mακεδονική ταυτότητα και γλώσσα» προέβη ο Ζόραν Ζάεφ σε τηλεμαχία με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE) Κρίστο Μίτσοσκι. Στην τηλεμαχία, που διεξήχθη την Τρίτη, αλλά λεπτομέρειές της έγιναν γνωστές την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας είπε, επίσης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεχθεί την πρότασή του για ονομασία «Δημοκρατία του Ίλιντεν» αλλά, όπως εξήγησε, απορρίφθηκε από την ελληνική αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η σχετική συμφωνία.

«Αποφασίσαμε (με τον Τσίπρα) να προχωρήσουμε σε συμφωνία. "Mακεδονική γλώσσα" και "Μακεδονική ταυτότητα" έγιναν αποδεκτές. Ζήτησαν το erga οmnes (έναντι όλων)… Πιστεύω ότι η λύση είναι καλή και για τις δύο πλευρές. Ήταν επιλογή μας το Βόρεια Μακεδονία, γιατί είμαστε το Βόρειο τμήμα».

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε και στο θέμα της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής ταυτότητας» για την οποία είπε ότι «λάμπει στον ΟΗΕ». «Η επιγραφή της "μακεδονικής γλώσσας" και της "μακεδονικής ταυτότητας" λάμπουν στον ΟΗΕ όπου καταχωρίστηκαν χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Η "μακεδονική γλώσσα" είναι η γλώσσα των "Μακεδόνων" στην Αυστραλία, την Αμερική, στον Καναδά, την Ελβετία, τη Γερμανία και κανείς δεν την αμφισβητεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ζόραν Ζάεφ υπερασπίστηκε με θέρμη τη Συμφωνία των Πρεσπών σημειώνοντας ότι με αυτήν ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ενώ ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανέλαβε τους ισχυρισμούς περί μίας «επιζήμιας» για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας συμφωνία.

4 σχόλια:

 1. Κάθε λογικός ἄνθρωπος καταλαβαίνει ὅτι
  α) ἡ μέν σύνθετος ὀνομασία (γεωγραφικός προσδιορισμός) περιέχουσα τόν ὅρον Μακεδονία μέ «ἑλληνική» συναίνεσι εἶναι χειρότερη ἀπό τό σκέτο Μακεδονία χωρίς τήν ἔγκρισι τῆς Ἑλλάδος, καὶ συνιστᾷ προδοσία, ἡ δέ ἀναγνώρισι τῶν ἐν Σκοπίοις βουλγάρων ὡς «Μακεδόνων» ὁμιλούντων «μακεδονικὴν» γλῶσσαν (!) ἐπίσης εἶναι «δικαίωσι» τῆς εἰς βάρος ἡμῶν πλαστογραφίας καί συνιστᾷ προδοσία.

  Στό διά ταῦτα, ΔΕΝ ψηφίζω κόμμα πού δέν δεσμεύεται α) γιά ΑΜΕΣΟΝ, μονομερῆ καταγγελίαν καί ἀθέτησιν τῆς προδοτικῆς συμφωνίας καί β) παραπομπήν τῶν δραστῶν εἰς Εἰδικόν Δικαστήριον ἐπ' ἐσχάτῃ προδοσίᾳ, ὄπως προβλέπει τό Σύνταγμα._

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτή ήταν η "έντιμη συμφωνία" που μας πλασάρανε. θα την "λουστούν" τώρα, η ιστορία τους την χρέωσε. Για την ακρίβεια μόνοι τους την χρεώθηκαν οικειοθελώς. Και θα έρθει τώρα ο Κούλης να μας σώσει. Χαράς εμάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εσχάτη προδοσία!ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ!Σας αξίζει παραδειγματική τιμωρία..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ