Quantcast

http://picasion.com/

«Αγροτική Καινοτομία» - Εκδήλωση παρουσίασης της νέας εταιρείας συμβουλευτικής στη Βέροια

Οι στόχοι και ο ρόλος της ευφυούς γεωργίας προς όφελος του παραγωγού
Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρίας συμβουλευτική «Αγροτική Καινοτομία», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 29/3 στη Βέροια. Η εταιρεία συστάθηκε με σκοπό να κάνει
χρήση της ευφυούς γεωργίας προς όφελος του παραγωγού και μέσα από τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες ενέργειες, να παρέχει υπηρεσίες που θα οδηγήσουν στη μείωση του κόστους παραγωγής, εισροών και περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στην παραγωγή ποιοτικότερου και ανταγωνιστικότερου προϊόντος και στο οικονομικό όφελος των παραγωγών, από όπου και θα προκύψει η αμοιβή των γεωτεχνικών, καθώς στόχος της Αγροτικής Καινοτομίας είναι να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη.
Για τη νέα εταιρεία και τους στόχους της, μίλησαν μέσω συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν, τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας, ο πρόεδρος Χρήστος Γιαννακάκης, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Κακαφίκας και τα μέλη, Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος και Μάνος Σδράκας.
Από την πλευρά μας οι συνεταιριστικές οργανώσεις, έχουμε συγκεκριμένους στόχους. Μας ενδιαφέρει, μέσα από την χρήση των νέων τεχνολογιών, να μειώσουμε το κόστος παραγωγής, να μειώσουμε τις εισροές, να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, να γίνει σωστότερη άρδευση και να παραχθεί ένα ποιοτικότερο και ανταγωνιστικότερο προϊόν. Εξάλλου, η στρατηγική της ΕΕ τα επόμενα χρόνια και το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης που διαμορφώνεται πανευρωπαϊκά και θα ισχύσει από το 2020, έχουν τα παραπάνω σαν βασικούς στόχους.
«Στόχος να δημιουργηθεί ένα εθνικό σύστημα παροχής υπηρεσιών και γεωργικών συμβουλών, που να μπορεί να είναι αυτοχρηματοδοτούμενο
να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του παραγωγού. Το στοίχημά μας είναι, η συμβουλή μας να έχει τόση αποτελεσματικότητα, ώστε να μπορεί ο παραγωγός να την αξιοποιεί και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του», ανέφερε ο κ. Κακαφίκας.
«Παρατηρούμε πολλά κενά και ελλείψεις στον τομέα των αποφάσεων που πρέπει να πάρει ο παραγωγός στις καθημερινές εργασίες. Με τις νέες τεχνολογίες προσπαθούμε να θωρακίσουμε τα πλεονεκτήματα που έχει το αγροτικό προϊόν και να το αναβαθμίσουμε, ώστε να βρει ευκολότερα το δρόμο του στις διεθνείς αγορές», ανέφερε ο κ. Σδράκας. 
«Η Αγροτική Καινοτομία φιλοδοξεί να αξιοποιήσει την τεχνολογία ως καταλύτη, με στόχο την αύξηση του εισοδήματος του Έλληνα παραγωγού, σε συνδυασμό με την βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, να γεφυρώσει το χάσμα με την επιστημονική έρευνα και από τα αρχεία των επιστημονικών και ερευνητικών κέντρων όπου βρίσκεται, να την βάλει σε εφαρμογή για όλους τους παραγωγούς, ανεξαρτήτως μεγέθους, οικονομικού ή εκμετάλλευσης.  Απαραίτητα συστατικά είναι να συλλειτουργήσουν οι επιστήμονες γεωργικοί σύμβουλοι με τους παραγωγούς  και με τη συνεισφορά των ερευνητικών κέντρων και επιστημόνων. Να δουν οι παραγωγοί την οικονομική ωφέλεια που παίρνουν από τις υπηρεσίες και από το ποσοστό που θα κερδίζουν, να μπορούν να χρηματοδοτούν μια σειρά ανθρώπων, επιστημόνων και τεχνολογικής υποδομής, για δικό τους όφελος», ανέφερε ο κ. Χατζηπαπαδόπουλος. 

Ακολούθησε η ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της εταιρείας Αγροτική Οικονομία. Δείτε φωτογραφίες:






























1 σχόλιο:

  1. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΑΙ Διαρκώς ΑΝΥΠΌΝΟΙΑΣΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΤΗΣ Ημαθίας .ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΕΠΊ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ , ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ. ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΣΚΟΠΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΑΝ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ Η ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΟΥΣ.ΠΑΡΕΜΒΕΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΘΕ "ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ