Quantcast

http://picasion.com/

Αδελφοί Τσαχουρίδη: Παίζουμε με τον ίδιο σεβασμό από ένα πανηγύρι μέχρι το Ηρώδειο

Για πρώτη φορά ο «Εύξεινος Πόντος» συνάντησε τον Μίκη Θεοδωράκη μέσα από την φωνή του Κωνσταντίνου και την ποντιακή λύρα του Ματθαίου Τσαχουρίδη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 5 Απριλίου. Ο Ματθαίος και ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης μίλησαν στην εκπομπή «Με τα
Μ και με τα Σ» της webtv του Grtimes και στην δημοσιογράφο Μαρία Στύλου. Περιγράφουν την διαδρομή τους από τη Βέροια στις αίθουσες του Μπάκινγκχαμ και από τα φοιτητικά διαμερίσματα του νοτιοανατολικού Λονδίνου στην ωριμότητα της μουσικής τους σήμερα. Θυμούνται τον παππού τους τον λυράρη, τον φωτισμένο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα, αλλά και το βραβείο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή τους. 
Εξηγούν πως η ποντιακή λύρα μπορεί να αποδώσει την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και την αγάπη που έχουν για τις ανατρεπτικές συνεργασίες. Νοιώθουν περήφανοι για την «πλούσια δεξαμενή» της ποντιακής τους καταγωγής και μιλούν με μεγάλο ενθουσιασμό για τις ταξιδιωτικές τους και μουσικές εμπειρίες που είχαν σ’όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα.

Δείτε το video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ