Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χιλιάδες κιλά ρούχων συλλέχθηκαν από τα δοχεία ανακύκλωσης


Παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες στην τράπεζα ενδυμάτων
Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών της Βέροιας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης ρούχων και παπουτσιών που ξεκίνησε το καλοκαίρι, με την τοποθέτηση ειδικών δοχείων σε διάφορα σημεία του δήμου
μας. Μέχρι σήμερα, συλλέχθηκαν από τα δοχεία περισσότερα από 45.000 κιλά μεταχειρισμένα είδη! Τα ρούχα και παπούτσια που συγκεντρώνονται στα δοχεία αξιολογούνται και όσα κρίνονται ότι μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, πλένονται, απολυμαίνονται και διανέμονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Βέροιας, ενώ τα υπόλοιπα ανακυκλώνονται.
Ήδη σήμερα παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες ρούχων στην τράπεζα ενδυμάτων του Δήμου Βέροιας, με σκοπό να διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Από ότι φαίνεται, οι κάτοικοι του Δήμου αγκάλιασαν το πρόγραμμα της επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων ειδών (ρούχα, τσάντες, πάνινα παιχνίδια, κλπ) που ξεκίνησε τον Ιούνιο και κατάφεραν έως το τέλος του έτους να συγκεντρωθούν 45.510 κιλά μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων ειδών (ρούχα, τσάντες, πάνινα παιχνίδια, κλπ), τα οποία θα κατέληγαν, αν δεν ακολουθούσαν το δρόμο της επανάχρησης και ανακύκλωσης, σε χώρους υγειονομικής ταφής αυξάνοντας την ποσότητα των αποβλήτων που καταλήγουν σε ταφή και κατά επέκταση το κόστος της διάθεσης. Η εφαρμογή του προγράμματος αποδεικνύει στην πράξη την αξία της επανάχρησης και δίνει νόημα στο σύνθημα «ότι δεν είναι χρήσιμο για σένα είναι χρήσιμο για κάποιον συνάνθρωπο σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ