Quantcast

http://picasion.com/

Έρχεστε για μια βόλτα στην παλιά Βέροια;

Μέσα από το φακό του Θεολόγου Μαρμάγγελου
Τι καλύτερο, μια ηλιόλουστη Κυριακή, για μια βόλτα στις παραδοσιακές συνοικίες της Βέροιας; Για μια βουτιά στο παρελθόν της πόλης, περπατώντας στα σοκάκια της Κυριώτισσας και της Μπαρμπούτας. Οι εικόνες που ξεπηδούν μπροστά μας, εκ διαμέτρου αντίθετες... Τα αναστηλωμένα κτίρια με τα παραδοσιακά ζωηρά χρώματα και τον περίτεχνο διάκοσμο από τη μία, τα εγκαταλελειμμένα και παρατημένα στο έλεος του χρόνου αρχοντικά και κατοικίες από την άλλη. Εμπνέουν όμως για ατμοσφαιρικά «κλικ». Κάντε μαζί μας μια μικρή βόλτα στην παλιά Βέροια μέσα από τον φακό του Θεολόγου Μαρμάγγελου:








2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΜΟΝΟ ΑΣΧΗΜΟ ΤΟΠΙΟ ΤΑ ΜΙΣΟΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΠΟΛΕΟΔΜΙΚΗς ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης, στην πρώτη εικόνα, βλέπουμε και ένα παραδοσιακό δορυφορικό πιάτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ