Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στη Βεργίνα με πρόγραμμα Τουρισμού και ψηφοδέλτιο ο Παυλίδης - Δείτε ποια ονόματα ανακοίνωσε

«Με την εκλογή μας, θα έρθει και η άσπρη μέρα στο Δήμο»
Μια πρώτη ομάδα των υποψηφίων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του, καθώς και την πρώτη του θεματική ενότητα με θέμα τον Τουρισμό, παρουσίασε στη Βεργίνα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Παύλος Παυλίδης. Κάνοντας
αρχικά ένα σχόλιο για τον καιρό, παραλληλίζοντας το λευκό τοπίο της ημέρας, με την άσπρη μέρα που θα δουν οι Βεροιώτες με την εκλογή του συνδυασμού του, ο Παύλος Παυλίδης προχώρησε στην παρουσίαση 24 προτάσεων για τον Τουρισμό, ρίχνοντας βολές προς τη δημοτική αρχή χρησιμοποιώντας «καυτές» ατάκες, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες με τους Κινέζους στο Σέλι και τις... «κακόγουστες ευκαιριακές διεκπεραιώσεις που «ματώνουν» την πόλη για σχεδιασμούς που χρυσώνουν «πειρατικές» εφευρέσεις. 
Όπως ανέφερε αρχικά, η επιλογή της Βεργίνας για την παρουσίαση της πρώτης θεματικής ενότητας, έγινε ως δείγμα έμπρακτης αναγνώρισής της ως την ιστορική έδρα του δήμου Βέροιας και ως δείγμα της βούλησης του συνδυασμού «Συνδημότες» για αποκέντρωση των αντιδημαρχιών, ενώ η επιλογή της θεματικής ενότητας Τουρισμός στην πρώτη εκδήλωση, έγινε γιατί ο Τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τη ναυαρχίδα για την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής μας. «Δεν επιλέξαμε φαγοπότια και πανηγυρικές εκδηλώσεις γιατί δίνουμε έμφαση στην πράξη και το αποτέλεσμα». Θα ακολουθήσουν όπως είπε άλλες τρεις ανάλογες παρουσιάσεις με διαφορετικό κάθε φορά θέμα και με παράλληλη παρουσίαση υποψηφίων.

Στους ανθρώπους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του αναφέρθηκε στη συνέχεια, λέγοντας πως είναι άνθρωποι διαφορετικών αποχρώσεων που συμπλέκουν τα χέρια για έναν κοινό σκοπό, όπως άλλωστε μαρτυρά και το λογότυπο του συνδυασμού.

Στην παρουσίαση των 24 προτάσεων για τον Τουρισμό προχώρησε στη συνέχεια, αναφέροντας πως πρέπει να αντιμετωπιστούν παθογένειες ετών στο δήμο Βέροιας με επιθετική πολιτική και μεθοδικά. Τόνισε τη συμμετοχή των νέων, που όπως είπε, προσβλέπουν θετικά στον τουρισμό.

24 προτάσεις για τον Τουρισμό

Στον επαναπροσδιορισμό της αντιδημαρχίας Τουρισμού αναφέρθηκε στη συνέχεια, λέγοντας πως θα μπει τέλος στις ευκαιριακές φιέστες και στις φιλοδοξίες για την καρέκλα, που εξασφαλίζει μισθό αλλά όχι αποτελεσματικότητα. Στη συνέχεια παρουσίασε επιγραμματικά τις 24 προτάσεις του συνδυασμού για τον Τουρισμό, που όπως είπε, είναι πραγματοποιήσιμες και υλοποιήσιμες από την επόμενη ημέρα και όχι «παραμυθένιοι πυλώνες που μας έταζαν γενικά και αόριστα δίχως στο τέλος να στηθεί μια κολόνα». Δείτε παρακάτω 

- Εγκατάσταση της αντιδημαρχίας Τουρισμού στη Βεργίνα, στο πλαίσιο της αποκέντρωσης των αντιδημαρχιών, καθώς πρόκειται για το σημείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αποτελεί παγκόσμια κοιτίδα πολιτισμού.
- Διήμερο διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο στη μνήμη του Μανώλη Ανδρόνικου.
- Διεθνές Φεστιβάλ πολιτιστικών ανταλλαγών με πόλεις που διήλθε ο Μ. Αλέξανδρος.
- Συναντήσεις κάθε Ιανουάριο και Οκτώβριο με τους επαγγελματίες, ανά κλάδο και ανά περιοχή, για απολογισμό, εντοπισμό αδυναμιών και διόρθωση για την επόμενη περίοδο.
- Χώρος τουριστικής πληροφόρησης και ενημέρωσης τουριστών στην είσοδο της πόλης από την Εγνατία, καθώς και επαναλειτουργία του τουριστικού περιπτέρου στην Εληά.
- Τοποθέτηση ευανάγνωστων πινακίδων για τα αξιοθέατα της πόλης.
- Απομάκρυνση του αμαξοστασίου του δήμου από την είσοδο της πόλης και μετατροπή του σε χώρο στάθμευσης, μετεπιβίβασης και στάθμευσης λεωφορείων και όχι σε χώρο διαλογής σκουπιδιών και ανακύκλωσης όπως επιθυμεί η υπάρχουσα δημοτική αρχή. Δεν είναι εικόνα εισόδου πόλης αυτή.
- Δρομολογείται το θεματικό πάρκο, που είχε ψηφιστεί και πολεμήθηκε από συμφέροντα και παρασκήνιο, ως Ψηφιακό Πολιτιστικό Κέντρο Μακεδονίας.
- Επαναδραστηριοποιούνται οι υπηρεσίες «έξυπνης» πόλης που βρίσκονται «θαμμένες» στα υπόγεια του Δημαρχείου. Υπηρεσίες που δίνουν πληροφόρηση για αξιοθέατα, γαστρονομία, ψυχαγωγία, διαμονή κτλ.
- Μετεγκατάσταση 3ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων. Στον 1ο όροφο του κτιρίου στεγάζεται το Μουσείο Εκπαίδευσης «Χρίστος Τσολάκης» και στον 2ο όροφο θα αναδειχθεί ο θρησκευτικός τουρισμός και θέματα σχετικά με τον Απόστολο Παύλο. Λύνεται το πρόβλημα με τις τουαλέτες και την πρόσβαση των ΑμΕΑ στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου.
- Ανακατασκευή αμφιθεάτρου του πρώην Φιλίππειου Γυμνασίου.
- Εξωραϊσμός της Πλατείας Ωρολογίου. Κατασκευή πύργου Ωρολογίου.
- Μετατροπή «πάρκινγκ δικηγόρων» στα παλιά Δικαστήρια, σε χώρο στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων.
- Δυναμική διεκδίκηση των Παλιών Δικαστηρίων
- Αναστήλωση σπιτιών στην Εβραϊκή συνοικία
- Ένταξη των Οθωμανικών μνημείων της πόλης στο τουριστικό ενδιαφέρον.
- Αξιοποίηση του Τριποτάμου.
- «Ξύπνημα» από το λήθαργο, του νεολιθικού οικισμού στη Νικομήδεια.
- Ανάδειξη ΧΚ Σελίου, Παναγίας Σουμελά, αγροτουρισμού στα Πιέρια και διεθνές μονοπάτι Ε4.
- Χριστουγεννιάτικη εορταστική ατμόσφαιρα στο τρίπολο  Αγ. Ανάργυροι έως Εληά, πλατεία Δημαρχείου και πλατεία Ωρολογίου, με κυρίαρχο θέμα τη «μικρή Ιερουσαλήμ», τοπικά δρώμενα, μουσικές εκδηλώσεις, με συμμετοχή τοπικών συλλόγων και καλλιτεχνών για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.
- Αποκριάτικη εορταστική ατμόσφαιρα με επαναφορά της παρέλασης.
- Ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής γαστρονομίας. Φασουλονταβάς, κομπόστα, τσίπουρο, κρασιά, φρούτα και γλυκά θα προβληθούν και θα μπουν στις κουζίνες των εστιατορίων.
- Οργάνωση και μεταμόρφωση Φράγματος Αλιάκμονα, Σαραντόβρυσες και Άλσος Παπάγου.
- Αθλοτουρισμός, το τεράστιο κομμάτι της τουριστικής «πίτας» που έχει εγκαταλειφθεί.

Κλείνοντας την παρουσίαση των προτάσεων, ανέφερε πως το κέρδος από όλα αυτά θα είναι αντάξιο των δυνατοτήτων της περιοχής. «Όλοι γνωρίζουμε ότι χωρίς καθαριότητα, χωρίς χώρους στάθμευσης λεωφορείων και με παρκαρισμένα τα Ι.Χ. στους χώρους αυτούς δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό και φιλόξενη πόλη. Με την εκλογή μας αυτή η Αντιδημαρχία δεν θα είναι μια Αντιδημαρχία εκδρομέων ή εκδρομών, δεν θα είναι χωρίς προσωπικό ή εγκαταλειμμένη και χωρίς δυνατότητες, αλλά μεθοδικά θα κατευθύνει και θα διευκολύνει τον επισκέπτη να ακολουθήσει κάποιο επεξεργασμένο πλάνο».

Ακολούθησε η ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του ψηφοδελτίου του «Συνδημότες». Τα ονόματα με αλφαβητική σειρά είναι τα εξής:

Αγγέλου Νίκος (αυτοκινητιστής)
Ανθυμιάδης Ανταντίλ (ιατρός)
Βρανά Τατιάνα (φιλόλογος)
Γουλτίδης Γιώργος (δημόσιος υπάλληλος)
Δεληγιώργος Νίκος (ψυχολόγος)
Ελευθεριάδου Σοφία (ελεύθερη επαγγελματίας)
Ζούρας Βασίλης (υπάλληλος ΔΕΗ)
Καζαντζίδης Θεόδωρος (δημόσιος υπάλληλος)
Καρατζούλα Ειρήνη (ελεύθερη επαγγελματίας)
Καρολίδης Διονύσιος (έμπορος)
Κελεσίδης Χρήστος (δημόσιος υπάλληλος)
Κονδονής Αντώνης (ιατρός)
Κωνσταντάνος Γιώργος (ελεύθερος επαγγελματίας)
Μάστορας Αντώνης (εργολάβος)
Μαυρίδης Χρήστος (επιχειρηματίας)
Μαυρίδου Βάσω (νοσηλεύτρια)
Ξαφέτης Σάκης (αγρότης)
Παπακανάκης Παρασκευάς (εκπαιδευτικός)
Παπανδρώνη - Ελευθεριάδου Αντωνία (νοσηλεύτρια)
Παυλίδης Θεόδωρος (εκπαιδευτικός)
Σαμανίδης Κώστας (επιχειρηματίας)
Σκουμποπούλου Έφη (επιχειρηματίας)
Σουμελίδης Μιχάλης (δημόσιος υπάλληλος)
Στεφανόπουλος Βασίλης (ιδιωτικός υπάλληλος)
Τοπαλίδης Κώστας (συνταξιούχος)
Τραπεζανλής Δημήτρης (δημόσιος υπάλληλος)
Φουρκιώτης Δημήτρης (δημόσιος υπάλληλος)

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:




















5 σχόλια:

  1. Εμφάνιση συνδυασμού τοπικού συμβουλίου!!!
    Φθαρμένα υλικά σε νέο περιτύλιγμα!
    Κίνηση που μυρίζει έντονα διαπλοκή παρά κάτι ελπιδοφόρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνω κάτω το ίδιο ισχύει σε όλους τους συνδυασμούς που ακούγεται ότι έχουν ΄΄πρωταγωνιστικό΄΄ ρόλο και αυτό συμβαίνει δεκαετίες στη Βέροια.

      Διαγραφή
  2. Συνδυασμός για γέλια και για κλάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν έχεις δίκιο, δεν πρέπει να υποτιμάμε τους υποψήφιους σαν προσωπικότητες, δεν είναι για γέλια ούτε για κλάματα. Απλά είναι άπειροι, θα τρέξουν και θα ξοδευτούν για να βγάλουν τον αρχηγό και καναδύό ίσως συμβούλους. Κοίτα το Μιχάλη στη συνέντευξη κάθεται πίσω πίσω, στη φωτογραφεία με τα χιόνια όμως μπροστά μπροστά, πρώτος, ξέρει άλλοι θα τρέξουν αυτός θα βγει. Απλά πράγματα και δεν σπέρνω διχόνοιες, την αλήθεια λέω, δες τε τα πράγματα λογικά .

      Διαγραφή
  3. Είναι φανερό ότι το δεξιό κόμμα ψαλίδισε τελικά τον συνδυασμό, γι' αυτό τελικά επελέγησαν άπειροι και "ανυποψίαστοι" υποψήφιοι, οι οποίοι απλά θα "τραβήξουν κουπί". Από την άλλη οι οπαδοί κουράστηκαν να στηρίζουν "αντάρτες", πόσα χρόνια θα το κάνουν αυτό ; τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση στοιχισμένοι πίσω από δεξιούς και αριστερίζοντες συμβούλους χωρίς κανένα αντίκρισμα, ούτε για τους ίδιους ούτε για την πόλη.
    Αυτό το κατάλαβαν έγκαιρα ο Αντώνης ο Πόντιος από την Πατρίδα και ο Νίκος ο βλάχος από το Ξηρολίβαδο και απομακρύνθηκαν έγκαιρα, τυχαίο ; δε νομίζω. Θα τρέξουν όλοι οι άπειροι για να βγάλουν τον Παύλο και ίσως το Μιχάλη και το Γιώργο. Τόσο απλά. Τρεχάτε παληκάριααααααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ