Quantcast

http://picasion.com/

Στρίψτε στο πιρούνι σας μια λαχταριστή Σπαγγέτι Αματριτσιάνα!

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Η Αματριτσιάνα (Amatriciana) είθισται να γίνεται με Bucatini και μόνον άλλα 4 ακόμη υλικά, αποτελώντας μια απ’ τις κορυφαίες μακαρονάδες της Ιταλίας που συνδυάζει λιτή σύνθεση με πληθωρικό χαρακτήρα. Κλασική συνταγή του Lazio, της περιοχής γύρω απ’ τη Ρώμη, με ρίζες στο χωριό Amatrice απ’ όπου πήρε και τ’ όνομα της. Έτσι, τα δυο υλικά κλειδί (που ίσως σας δυσκολέψουν να τα βρείτε), είναι κυρίως το Guanciale και δευτερευόντως το Pecorino Romano. Το γκουαντσιάλε είναι το «μπέικον» που προέρχεται από τα μάγουλα του χοιρινού (και όχι από την κοιλιά όπως το κανονικό, γνωστό μπέικον).
Ο Σεφ του Βεροιώτη Γιώργος Μεταξάς, μας δείχνει πως να φτιάξουμε μια αυθεντική ιταλική σπαγγέτι Αμαριτσιάνα:

Ψιλοκόβουμε την πανσέτα (ή το μπέικον) σε μικρά καρέ. Σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τη ροδίζουμε. Τη φυλάσσουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά τσίλι.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Βράζουμε για 6-7΄ να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πανσέτα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους. Τα προσθέτουμε στην σάλτσα.( Αν χρειαστεί αραιώνουμε λίγο σάλτσα από το νερό ζυμαρικών).

Τέλος πασπαλίζουμε τα σπαγγέτι με το πεκορίνο και τα φύλλα βασιλικού.

Υλικά
4 φέτες μπέικον ή πανσέτα ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250γρ. ντομάτα τριμμένη
1 καυτερή πιπερίτσα ή τσίλι σε σκόνη ή μπούκοβο
500γρ. σπαγγέτι
1 κ .γ.ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πεκορίνο τριμμένο, λίγα φύλλα βασιλικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ