Τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ο Αντώνης Καγκελίδης

Με το οφφίκιο του Άρχοντα Νοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου χειροθετήθηκε από τον Οικομουενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Αντώνης Καγκελίδης. Τα οφφίκια είναι εκκλησιαστικοί τιμητικοί τίτλοι, που απονέμονται σε λαϊκούς και στον ανώτερο ή τον κατώτερο κλήρο, από Πατριάρχη. Ο θεσμός των
Αρχόντων ανάγει την ιστορία του στους πρώτους Βυζαντινούς χρόνους. Οι οφικιάλιοι βοηθούσαν τον Πατριάρχη και συντελούσαν στην εύρυθμη λειτουργία του Πατριαρχείου και των διαφόρων διακονημάτων και υπηρεσιών, μ’ άλλα λόγια ήταν οι λαϊκοί συνεργάτες του Πατριάρχη, και πρόκειται για τον ανώτερο τίτλο ή οφίκιο που δίνεται από τον Πατριάρχη σ’ ένα λαϊκό μέλος της Εκκλησίας.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς" με ανακοίνωση που εξέδωσε, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη και τον Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπάνιας κ.κ.Παντελεήμονα για την μεγάλη τιμή. Στη δήλωσή του ο κ. Καγκελίδης συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αισθάνομαι την υποχρέωση ως Έλληνας (ποντιακής καταγωγής) Ορθόδοξος Χριστιανός να ευχαριστήσω τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Βέροιας Ναούσης και Καμπάνιας κ.κ.Παντελεήμονα για την τιμητική διάκριση που μου απέμεινε, χειροθετήθηκα με το οφφίκιο* του Άρχοντα Νοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου. Η τιμή ανήκει σε όλους που συλλογικά εργαζόμαστε για το κοινό καλό, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Σε εποχές τέτοιες η ενότητα είναι αναγκαία.

Ευχαριστώ.
Καγκελίδης Ι.Αντώνης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ