Μπαρτζώκας: Πρώτη προτεραιότητα η στήριξη της οικογένειας

Ως νέος άνθρωπος, αλλά και ως πατέρας ενός μικρού παιδιού, βιώνω καθημερινά τη δυσκολία των νέων να κάνουν οικογένεια, όπως και τη δυσκολία τους να προχωρήσουν στην απόφαση απόκτησης παιδιών, λόγω της ανεργίας, της ανέχειας και των δυσχερών εργασιακών συνθηκών. Αφουγκράζομαι
την αγωνία τους και την αδυναμία τους να εκπληρώσουν τα όνειρα τους, που κάποτε φάνταζαν αυτονόητα. Τα αποτελέσματα γνωστά και τραγικά. Η ελληνική οικογένεια αποτελεί αναμφίβολα το μεγαλύτερο θύμα της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών. Το δημογραφικό έχει γίνει από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας. Η χώρα γερνάει, μαραζώνει, στερείται όλο και περισσότερο οξυγόνο.

Αλλά και όσοι από τους νέους έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν οικογένεια, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, καθώς πολλές φορές δεν είναι εφικτή η ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογενειακής ζωής. Το μεγαλύτερο τίμημα το πληρώνουν δυστυχώς οι εργαζόμενες μητέρες. Οι άδειες εγκυμοσύνης και λοχείας κυρίως στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι πάντα επαρκείς, με συνέπεια να υπάρχει δυσκολία συνδυασμού του ρόλου της μητέρας και της εργαζομένης. Τα στατιστικά στοιχεία είναι αμείλικτα. Μόλις το 46% των Ελληνίδων γυναικών εργάζεται, το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, περίπου 35.000 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών. Το πρόβλημα είναι έντονο στον Νομό μας και συνιστά καίριο πλήγμα τόσο στην καθημερινότητα πολλών ζευγαριών, όσο και στην παραγωγικότητα του τόπου μας.

Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν θέσει την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης απειλής για την Πατρίδα μας σε πρώτη προτεραιότητα. Το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, σε συνδυασμό βέβαια με τις φορολογικές ελαφρύνσεις σε κάθε ελληνική οικογένεια, όπως είναι η αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 Ευρώ για κάθε παιδί. Η θεσμοθέτηση της δυνατότητας των εργαζόμενων μητέρων να επιλέγουν τον χρόνο, κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας, αλλά και η δέσμευση ότι κανένα παιδί δε θα μένει εκτός παιδικών σταθμών, θα αποτελέσουν μεγάλη ανάσα για πολλούς νέους ανθρώπους. Επιπρόσθετα, η απαρέγκλιτη εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας, η επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών και η βελτίωση των υποδομών τους, η ενίσχυση των ολοήμερων σχολείων, είναι τομές που ανταποκρίνονται στην προσδοκία μιας καλύτερης ζωής και ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος για όλους μας.

Αποτελεί χρέος όλων μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ελληνική οικογένεια, που διαχρονικά αποτελεί πυλώνα του Ελληνισμού και να κληροδοτήσουμε ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας.

Τάσος Μπαρτζώκας
Δικηγόρος - Πολιτευτής ΝΔ 

5 σχόλια:

 1. Επειδή ο λαός έχει φάει ψέμα, ιδίως απο τον ακατονόμαστο που θα μας χαιρετήσει στις επόμενες εκλογές, καλά είναι οι επόμενοι να μην παρουσιαζουν εκθέσεις ιδεών επι θεμάτων που δεν μπορούν να δώσουν ουσιαστική λύση. Χορτάσαμε δε τρώμε άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα σου άρεσε να διαβάσεις για την Μακεδονία;για την αγροτική πολιτική;είναι πιο πιασάρικα;
  Θέλεις μήπως φωτό από πίτες και χορούς ή selfie με πολιτικούς;
  Έγραψε ένας νέος άνθρωπος που φαίνεται σοβαρός μια δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας που αφορά χιλιάδες νέα ζευγάρια τι το κακό;
  Καλό θα ήταν να κράζουμε αυτούς που μας βομβαρδίζουν με ανόητες και δίχως νόημα καταχωρήσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ (ΚΟΜΑ) ΛΥΣΕΙ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΘΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΕΘΝΙΚΟ- ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΩΣ ΛΑΟΣ-ΕΘΝΟΣ. ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΕΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΡΚΕΤΩΝ ΕΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟ ΟΡΑΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (25-30 ΧΡΟΝΙΑ)
  ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΄΄ΕΙΣΒΆΛΛΟΥΝ΄΄ ( ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ) ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΦΕΡΝΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τάσο γερά μη μασάς πες τι θα κάνει ο Μητσοτάκης και άσε τους άλλους να τρέχουν σε πίτες και χορούς και να βγάζουν selfie μεταξύ τους!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εισαι πολυ ξεχωριστός!!!!
  Μοναδικός κ με ωραίο λόγο. Ειμαστε μαζι σου γιατι πάντα
  Θελουμε να ειμαςτε με τους καλύτερους!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ