Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο πρώην ΙΚΑ και τη ΔΕΗ

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Μελιόπουλο επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 22 Φλεβάρη το πρώην ΙΚΑ και τα γραφεία της ΔΕΗ στη Βέροια. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο πρώην ΙΚΑ συνομίλησε με τους εργαζόμενους της υπηρεσίας του ΕΦΚΑ και του ΠΕΔΥ, καθώς και πολίτες που βρίσκονταν εκεί τονίζοντας ότι και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, στη βάση των κατευθύνσεων της Ε.Ε., για τη στήριξη της κερδοφορίας της επιχειρηματικής δράσης.

Ξεκαθάρισε ότι σταθερή διεκδίκηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που εκφράστηκε και με παρεμβάσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι «ο αγώνας για δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους».

Στα γραφεία της ΔΕΗ εκφράστηκε η ανάγκη οι εργαζόμενοι σε αυτή να μην πέσουν στην παγίδα να διαλέξουν με ποιον τρόπο και με ποια μορφή θα προχωρήσει η στρατηγική της απελευθέρωσης - ιδιωτικοποίησης.

Η πρόταση του ΚΚΕ για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας, που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών, θα προσφέρει φτηνό ρεύμα στο λαό, ενεργειακή ασφάλεια για τη χώρα και πλήρη αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών.

Ξεκαθαρίστηκε ακόμη ότι οι άνθρωποι που τους κόβουν το ρεύμα, δεν ευθύνονται για το γεγονός ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο να πληρώσουν έγκαιρα, οι πολιτικές των μνημονίων που έφεραν ανεργία και το λαό σε αδιέξοδα είναι που ευθύνονται για την κατάσταση αυτή.

Τέλος, τονίστηκε ότι τα υψηλά τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, καταδικάζουν χιλιάδες νοικοκυριά της πόλης σε ενεργειακή φτώχεια και ότι χρειάζονται πρωτοβουλίες από την εκάστοτε τοπική δημοτική αρχή ώστε κανένα σπίτι να μην μένει χωρίς ρεύμα, όπως πολλές φορές προτάθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στις συζητήσεις τέλος υπογραμμίστηκε η ανάγκη για ισχυρό ΚΚΕ παντού και σε όλες τις κάλπες, ώστε ο λαός μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά, να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων, να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική.

3 σχόλια:

  1. Δυο λαλούν και τρεις χορεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τη Νικαράγουα και τη Βενεζουέλα δεν είπαν τίποτε ρε παιδιά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αθεράπευτοι. Δεν αναρωτιέστε ρε παιδιά γιατί σας έχουν πάρει όλοι στο ψιλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ