Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε Κρητικούς ρυθμούς χόρεψε η Βέροια

Απ' όλα είχε ο χορός των Κρητικών - Εδέσματα, κρασί, μέχρι και Κρητικό... Κότσαρι!
Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Κρητικών Ημαθίας. Με τη συμμετοχή του κόσμου να μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, η βραδιά εξελίχθηκε σε
ένα γνήσιο κρητικό γλέντι, με φαγητό, κρητικά παραδοσιακά εδέσματα, κρητικό κρασί και φυσικά τον μοναδικό Στέλιο Βαμβακά και το συγκρότημά του, που έντυσε μουσικά όλη την εκδήλωση.
Το λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Στέλιος Αλιγιζάκης, που ευχαρίστησε τους χορηγούς της βραδιάς, τους δωροθέτες για τα εκατοντάδες δώρα που χάρισαν για τη λαχειοφόρα αγορά, τα μέσα ενημέρωσης και όλους όσους στέκονται συμπαραστάτες στις προσπάθειες του Συλλόγου, καθώς και όσους τίμησαν με την παρουσία τους το χορό.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου, η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Ιωάννης Παπαγιάννης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Στέφανος Αποστολίδης, ο πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Στέλιος Μεϊμαρίδης, εκπρόσωποι Κρητικών Συλλόγων από τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, την Έδεσσα, τα Γιαννιτσά, καθώς και εκπρόσωποι της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.
Τη βραδιά άνοιξαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, από το παιδικό τμήμα, τα «φυντάνια» που έκλεψαν την παράσταση με το καμάρι τους και τη θέληση να συνεχίσουν και να αναδείξουν την κρητική παράδοση, το τμήμα αρχαρίων που κάθε χρόνο... υπομένουν το «καψόνι» του χορού Ζερβόδεξος, το τμήμα ενηλίκων και τέλος το τμήμα επιδείξεων που κερδίζει δικαίως το μεγαλύτερο χειροκρότημα με το θέαμα που προσφέρει.
Το «χορό» για τον κόσμο άνοιξαν τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και στη συνέχεια η πίστα βούλιαξε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μάλιστα φέτος, ο Στέλιος Βαμβακάς, έκανε ένα μικρό, ποντιακό διάλειμμα χαρίζοντας σε όσους πόντιους βρισκόταν στην αίθουσα, έναν κρητικό κότσαρι! Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:









































































3 σχόλια:

  1. Απαράδεκτο να καπνίζουν σε κλειστό χώρο και με παιδιά μέσα...κρίμα κ.Δήμαρχε...κρίμα κα.Σύμβουλε με το τασάκι γεμάτο μπροστά σας...κρίμα σε όλους μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαράδεκτο καλά, αλλά γιατί το Δήμαρχο, ούτε τσιγάρο καπνίζει ούτε σταχτοδοχείο έχει, (η περιφ/κη σύμβουλος έχει), ούτε καπνιστής είναι. Αν φταίει αυτός για τις παραβάσεις κάποιων άλλων τότε κάτι δεν καταλάβαμε σωστά ή ο φανατισμός μας έχει κυριεύσει.

      Διαγραφή
  2. ΚΑΚΩΣ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝΕ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΡΚΕΤΟΙ. ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ!!! ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ