Quantcast

http://picasion.com/

Τί δουλειά έχουν οι Κινέζοι στο Σέλι;

«Μήπως κάποιοι κάνουν ακόμα τον Κινέζο;», διερωτάται ο Δήμος Βέροιας σε δελτίο τύπου που εξέδωσε για την προσπάθεια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού να προσελκύσει τουρίστες από την Άπω Ανατολή όχι μόνο στα αξιοθέατα του αστικού ιστού αλλά και στο δημοφιλές Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου
που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Βέροια. Συγκεκριμένα το δελτίο αναφέρει: «Ποιος το φανταζόταν πως όταν η Αντιδημαρχία Τουρισμού ξεκινούσε την προσπάθεια για την ανάδειξη της Βέροιας και την ένταξή της στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, θα μιλούσαμε σήμερα για κινέζους επισκέπτες στη Βέροια.

Μια αναφορά κινέζων τουριστών έγινε την περίοδο των Χριστουγέννων, όπου κινέζοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Συναγωγή, το Βήμα Απόστολου Παύλου και το Καράβι των Ξωτικών. Γεγονός που τελικά δεν αποτελούσε μεμονωμένο περιστατικό μιας και το σαββατοκύριακο που μας πέρασε (δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα) Κινέζοι τουρίστες έκαναν την εμφάνιση τους στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου. 






























Πολλοί είναι αυτοί που είτε ειρωνεύτηκαν είτε σχολίασαν αρνητικά τις πρωτοβουλίες του Αντιδημάρχου Τουρισμού κυρίου Λυκοστράτη για το άνοιγμα προς την αγορά της Κίνας. Η πραγματικότητα όμως, όπως αποδεικνύεται, είναι διαφορετική.

Σύμφωνα με τον κύριο Λυκοστράτη, «κατά την προεκλογική περίοδο ακούγονται πολλά για τον τουρισμό, κάνοντας όλοι οι υποψήφιοι σχεδιασμούς και προτάσεις πώς να βγει η Βέροια από την αφάνεια και πως να γίνει πόλος έλξης σε παγκόσμιο επίπεδο».

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν σημαντική αύξηση των επισκέψεων και των διανυκτερεύσεων αλλά και όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί εξ ιδίας αντίληψης, βλέποντας τους τουρίστες που επισκέπτονται τον Δήμο μας, αυτά που προτάσσουν ως στόχους οι συνυποψήφιες παρατάξεις εμείς τα έχουμε σχεδιάσει, τα υλοποιούμε με τεχνοκρατική αντίληψη και στρατηγικό σχεδιασμό και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά».

Τελικά κάποιοι όντως κάνουν ακόμα τον Κινέζο» καταλήγει η ανακοίνωση.


1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στο Λυκοστράτη και σε όλο το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου. Πρωτόγνωρα πράγματα για τη Βέροια. Η φωτογραφία γίνεται συλλεκτική .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ