Quantcast

http://picasion.com/

Η Κεντρική Μακεδονία ξέμεινε από αλάτι

Σε νέα προμήθεια αλατιού προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας των περασμένων μηνών, καταναλώθηκαν ήδη οι ποσότητες που είχαν προβλεφθεί και για τον επόμενο χειμώνα. Συγκεκριμένα, λόγω της έντονης κακοκαιρίας των
περασμένων μηνών, καταναλώθηκαν σε αυτό το χρονικό διάστημα 7.700 τόνοι αλατιού αποχιονισμού, ενώ η πρόβλεψη που είχε γίνει με βάση τις καταναλώσεις αλατιού τα προηγούμενα χρόνια κατά μέσο όρο ήταν 4.300 τόνοι ετησίως. Στο μεταξύ, όπως ανέφερε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που ενέκρινε την προμήθεια, ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, αναμένεται από σήμερα νέο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Συνεπώς είναι απαραίτητο να γίνει νέα προμήθεια 2.000 τόνων αλατιού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν, δεδομένου ότι η χειμερινή περίοδος διαρκεί για ακόμη δύο μήνες.

Υπηρεσιακοί παράγοντες ανέφεραν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι αυτή τη στιγμή σε κάθε μία από τις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχουν περισσότεροι από 50 έως 100 τόνοι αλατιού αποχιονισμού, συνεπώς με τη νέα προμήθεια θα υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες που ενδεχομένως θα προκύψουν.

Ερωτήματα για τις ποσότητες του αλατιού που καταναλώθηκε και τους σχετικούς διαγωνισμούς που διενεργούνται διατύπωσαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ο Θανάσης Μπασδάνης από την "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια" και Γιώργος Θεοδωρόπουλος από τη "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα".

2 σχόλια:

  1. Κεντρική Μακεδονία δηλ αυή που είναι κάτω από την Βόρεια Μακεδονία !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ