Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κατάντια για την παλιά αγαπημένη παραλία των Βεροιωτών...

Κάποτε ήταν η πιο δημοφιλής παραλία για τους Βεροιώτες. Από τη δεκαετία του '60 μέχρι και τη δεκαετία του '80 η μοναδική παραθαλάσσια περιοχή που επισκέπτονταν οι κάτοικοι από τη Βέροια, ήταν οι Αλυκές Πιερίας. Κάθε καλοκαίρι τα πούλμαν έφευγαν γεμάτα κόσμο. Γυναίκες, παιδιά, νέοι και
ηλικιωμένοι με λιγοστά χρήματα στην τσέπη αλλά πάντα με το χαμόγελο, σαν από ταινία με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη, έβρισκαν ανάσα δροσιάς τα ζεστά καλοκαίρια. Δυστυχώς η εικόνα εγκατάλειψης, αδιαφορίας και καταστροφής του περιβάλλοντος δεν θυμίζει σε τίποτα από τις νοσταλγικές στιγμές του παρελθόντος.

Αποκρουστικές εικόνες που παραπέμπουν στις πλημμυρισμένες από σκουπίδια όχθες του ποταμού Γάγγη, στην Ινδία θυμίζει ακτή στα βόρεια της Πιερίας, που ανήκει στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού. Παρά το γεγονός ότι η Greenagenda.gr ανέδειξε τη συγκεκριμένη περιβαλλοντική πληγή έναν χρόνο πριν, από τον Μάρτιο του 2018, φαίνεται ότι κανείς εκ των υπευθύνων -και φυσικά των ασυνείδητων- δεν έχει ευαισθητοποιηθεί. Τουναντίον, το μέγεθος της υποβάθμισης φαίνεται να έχει ξεφύγει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ