Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σάλος στην Ημαθία με τους χρυσοθήρες!

Τι άλλο θα ακούσουμε;
Χρυσοθήρες με άδεια... και ακολουθώντας το γράμμα του νόμου αναζητούν θαμμένο θησαυρό στα δάση της Καστανιάς Ημαθίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» Που υπογράφει ο καλός συνάδελφος Βασίλης Ιγνατιάδης. Κόντρα στη συνήθη πρακτική των
παράνομων νυχτερινών εσκαφών στα... Ελντοράντο της Βόρειας Ελλάδας, με τους φακούς να φωτίζουν μυστικούς χάρτες και τσιλιαδόρους να καραδοκούν υπό το φόβο της Αστυνομίας, δύο Θεσσαλονικείς κατέθεσαν έγγραφο αίτημα στην Κτηματική Υπηρεσία Ημαθίας, ζητώντας την άδεια να σκάψουν νόμιμα και υπό την επίβλεψη των δημοσίων και ιδιωτικών υπηρεσιών. 

Ο Ν και ο Π, οι οποίοι ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, συνόδευσαν την αίτηση με ορθοφωτοχάρτη, που δίνει τις συντενταγμένες μίας έκτασης 1.350τμ. , στη θέση «Δάσος Κοινόν», που ανήκει στην τοπική κοινότητα Καστανιάς. Μέσα σε αυτήν την περιοχή θα σκάψουν σε μία έκταση εμβαδού 10τμ, χωρίς να την υποδεικνύουν και χωρίς να δηλώνουν το είδος του θησαυρού που αναζητούν. Η έρευνα θα γίνει σε μέρα που θα αποφασιστεί υπό την επίβλεψη υπαλλήλων του δήμου Βέροιας, ενώ οι δύο αιτούντες θα καταβάλουν εγγυητική επιστολή ύψους 1.000 ευρώ για την αποκατάσταση του χώρου.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΘΝΟΣ"

Χρυσοθήρες µε... άδεια και ακολουθώντας το γράµµα του νόµου αναζητούν θαµµένο θησαυρό στα δάση της Καστανιάς Ηµαθίας.

Κόντρα στη συνήθη πρακτική των παράνοµων νυχτερινών εκσκαφών στα... Ελντοράντο της Βόρειας Ελλάδας, µε τους φακούς να φωτίζουν µυστικούς χάρτες και τσιλιαδόρους να καραδοκούν υπό τον φόβο της Αστυνοµίας, δύο Θεσσαλονικείς κατέθεσαν έγγραφο αίτηµα στην Κτηµατική Υπηρεσία Ηµαθίας, ζητώντας την άδεια να σκάψουν νόµιµα και υπό την επίβλεψη των δηµόσιων και δηµοτικών υπηρεσιών.


Ο Ν. και ο Π., οι οποίοι ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυµία τους, συνόδευσαν την αίτηση µε ορθοφωτοχάρτη, που δίνει τις συντεταγµένες µιας έκτασης 1.350 τ.µ. στη θέση «∆άσος Κοινόν», που ανήκει στην Τοπική Κοινότητα Καστανεών. Μέσα σε αυτήν την περιοχή δηλώνουν πως θα σκάψουν σε µια έκταση εµβαδού 10 τ.µ. χωρίς να την υποδεικνύουν και χωρίς να δηλώνουν το είδος του θησαυρού που αναζητούν.

Το θέµα έφτασε την περασµένη εβδοµάδα στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο Βέροιας, καθώς πρόκειται για δηµοτική έκταση και απαιτείται η συναίνεση του δήµου, ενώ πυροδότησε σειρά συζητήσεων σε τοπικό επίπεδο για την ταυτότητα των χρυσοθήρων και το περιεχόµενο του θησαυρού. «Ολη η περιοχή µας είναι γεµάτη από µύθους και θρύλους για κρυµµένα κιούπια µε λίρες από την Κατοχή και τον Εµφύλιο. Σπάνια επιβεβαιώνονται» είπε στο «Εθνος» ο αρµόδιος αντιδήµαρχος Αριστοµένης Λαζαρίδης, που προσέθεσε: «Συνήθως η εκσκαφή γίνεται βράδυ και παράνοµα. Εδώ έχουµε τήρηση της νόµιµης διαδικασίας. Εµείς θα δώσουµε τη συναίνεσή µας, αλλά την τελική έγκριση θα τη λάβει άλλη υπηρεσία». Η έρευνα θα γίνει σε µέρα που θα αποφασιστεί υπό την επίβλεψη υπαλλήλων του ∆ήµου Βέροιας, ενώ οι δύο αιτούντες θα καταβάλουν εγγυητική επιστολή ύψους 1.000 ευρώ για την περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου. Οπως ανέφερε η εισηγήτρια του θέµατος στο δηµοτικό συµβούλιο Ολγα Ανδρεάδου, στα κείµενα των αιτούντων δεν περιλαµβάνεται αναφορά για το τι ακριβώς αναζητούν και µε ποιον τρόπο έφτασε στα χέρια τους η πληροφορία για την ύπαρξη του θησαυρού.

Χειροβοµβίδες ο θησαυρός

Στη µικρή κοινωνία της Καστανιάς Ηµαθίας, που έχει ερηµώσει µετά την κατασκευή της Εγνατίας Οδού, το θέµα δεν έγινε αντικείµενο ιδιαίτερης συζήτησης. «Εχουµε ακούσει πολλές ιστορίες για τον εγγονό που ψάχνει τις λίρες του αντάρτη παππού του, ο οποίος τις έθαψε εδώ την εποχή του Εµφυλίου» είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Παναγιώτης Ποταµόπουλος, ο οποίος διηγήθηκε και τη δική του… παραλίγο ιστορία επιτυχίας, που, όµως, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του, αφού ο θησαυρός ήταν… χειροβοµβίδες. «Εβαζα ένα παλούκι για να φράξω το κτήµα µου και βρήκα σε µεταλλικό αντικείµενο στους 20 πόντους. Σκέφτηκα προς στιγµήν πως έκανα την καλή» δήλωσε και συµπλήρωσε: «Το λαµαρινένιο κουτί, όµως, που είχε διαβρωθεί από τον χρόνο, είχε µέσα 19 χειροβοµβίδες, βρετανικές, αµυντικού τύπου. Ηρθαν η Αστυνοµία και η Πυροσβεστική και απέκλεισαν τον χώρο, ενώ ειδικό κλιµάκιο του Στρατού πήρε τις χειροβοµβίδες. Τις πήγαν στο βουνό και τις εξουδετέρωσαν. Ευτυχώς, δεν τις χτύπησα µε το φτυάρι»

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ