Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επείγουσα εγκύκλιος και στη Β' Βάθμια Ημαθίας για την εποχική γρίπη

Διαβάστε αναλυτικά τις οδηγίες του Υπουργείου προς στα σχολεία την εποχική γρίπη
Σαφείς οδηγίες για τους κανόνες υγιεινής, το συχνό πλύσιμο των χεριών και την παραμονή των μαθητών στο σπίτι μέχρι την υποχώρηση των συμπτωμάτων της εποχικής γρίπης, δίνει με

εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Σύμφωνα με την προϊσταμένη κ. Αναστασία Μαυρίδου που μίλησε στο veriotis.gr, υπάρχει έξαρση των ιώσεων και της θανατηφόρας γρίπης με το στέλεχος Η1Ν1 στα γυμνάσια και τα λύκεια της Ημαθίας, χωρίς ωστόσο να παρατηρείται ιδιαίτερη διαφορά στις απουσίες των μαθητών σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. «Δεν έχει αναφερθεί από κάποιον διευθυντή σχολείου κάποιο φαινόμενο μαζικής απουσίας μαθητών ή καθηγητών. Εξάλλου στα γυμνάσια και στα λύκεια υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί, όχι όπως στα δημοτικά που υπάρχει ένας δάσκαλος για κάθε τμήμα. Η ενημέρωση προς τα σχολεία της δικιάς βαθμίδας έρχονται από το Υπουργείο Παιδείας και αφορούν σε γενικές οδηγίες για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, πλύσιμο των χεριών και παραμονή των μαθητών στο σπίτι».

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σκέψη και πρόταση για κλείσιμο Γυμνασίων και Λυκείων στην Ημαθία»

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύση Διαμαντόπουλου, για κλείσιμο των σχολικών μονάδων για μικρό διάστημα εξαιτίας της έξαρσης της εποχικής γρίπης, η κ. Μαυρίδου απάντησε: «Διάβασα αυτά που έγραψε ο κ. Διαμαντόπουλος και θεωρώ πως είναι σωστή η άποψη και η πρότασή του. Στα δημοτικά σχολεία είναι ένας δάσκαλος για κάθε τάξη, ενώ στο γυμνάσιο και στο λύκειο οι καθηγητές - εκπαιδευτικοί είναι πολλοί. Εξάλλου οι ηλικίες των παιδιών είναι μεγαλύτερες σε σχέση με τα παιδιά του δημοτικού. Ξέρουμε ότι όσο μεγαλώνει ένα παιδί τα αντισώματα που αναπτύσσει είναι περισσότερα και μπορεί να αντιμετωπίσει έναν ιό».

Σύμφωνα τέλος με την κ. Μαυρίδου οποιαδήποτε απόφαση για κλείσιμο σχολικών μονάδων λαμβάνεται μόνο από το Υπουργείο Παιδείας, ύστερα από πρόταση των αρμόδιων διευθυντών εκπαίδευσης.


Αναλυτικά η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας έχει ως εξής:

«Το υπουργείο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής, συνιστώντας μεταξύ άλλων να μη γίνεται χρήση από τους μαθητές κοινών μολυβιών, στιλό ή άλλων προσωπικών αντικειμένων, καθώς και να μη γίνεται κατανάλωση νερού απευθείας από τη βρύση.

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις

σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:

1.Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

2.Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες

ατομικής υγιεινής, όπως:

Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.

Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων.

Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό

ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές σχολικών μονάδων να ενημερώσουν την εκπαιδευτική

κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων).»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ