Μπουρίτος με μοσχάρι

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Κόβουμε το κρέας εμενσέ (σε λεπτές λωρίδες). Σ' ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10΄, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 3'-4'.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο, ρίχνουμε το κύμινο, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το τυλίγουμε στις τορτίγιες.

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πράσινες πιπεριές (κομμένες λωρίδες)
1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λωρίδες)
2 μέτριες, ψιλοκομμένες ντομάτες
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ. κύμινο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο
τορτίγιας ή αράβικες πίτες

Tips: μπορούμε να ζεστάνουμε τις πίτες πριν τις δουλέψουμε

Επίσης μπορούμε να βάλουμε πιπεριές jalapenos (σε βάζο)

Τέλος δεν είναι λάθος το να προσθέσουμε υλικά της αρεσκείας μας όπως καλαμπόκι, φασόλι μαυρομάτικο κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ