Δίπλωμα οδήγησης σε 17άρηδες - Αλλάζουν όλα στις εξετάσεις οδήγησης

Τσουχτερά πρόστιμα
Αλλάζει εντελώς ο τρόπος εξέτασης για το δίπλωμα οδήγησης. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, κάθε υποψήφιος οδηγός θα υποβάλλεται πρώτα στη θεωρητική εξέταση, δηλαδή τα σήματα, και εφόσον επιτύχει θα ακολουθεί η δοκιμασία «προσόντων και
συμπεριφοράς», η οποία θα διενεργείται σε δύο στάδια, και γίνεται την ίδια ημέρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Το πρώτο στάδιο θα είναι η πορεία, ενώ στο δεύτερο θα εξετάζονται οι δεξιότητες οδήγησης. Αν κάποιος υποψήφιος αποτύχει στο δεύτερο στάδιο θα επανεξετάζεται στο πρώτο.


Στη δοκιμασία των προσόντων ο εκπαιδευτής του υποψηφίου δεν θα βρίσκεται εντός του οχήματος, ενώ την εξέταση θα διενεργεί ένας εξεταστής.

Εντός του οχήματος πρέπει να τοποθετείται κάμερα και μικρόφωνο που εικονίζει όλη την καμπίνα του οχήματος ή τις θέσεις ανάβασης των μοτοσικλετών και να είναι συνδεδεμένη με αδιάλειπτα με το κέντρο ελέγχου του υπουργείου μεταφορών καθ' όλη τη διάρκεια της εξέτασης.

Η θεωρητική και η πρακτική εξέταση θα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο ενώ το ζευγάρι εξεταζόμενου - εξεταστή θα προκύπτει από ηλεκτρονική κλήρωση λίγο πριν από την εξέταση.

Η οριστική απόφαση για τη χορήγηση διπλώματος οδήγησης θα λαμβάνεται σε πέντε ημέρες από τη δοκιμασία και αφού έχει εξεταστεί όλο το οπτικοακουστικό υλικό.

Τα εξέταστρα ορίζονται σε 15 ευρώ.

Από το νομοσχέδιο ορίζεται ότι οι εξεταστές θα είναι αποκλειστικής απασχόλησης, οι εξετάσεις θα διενεργούνται εντός ωραρίου, ενώ δίνεται λύση και για την αμοιβή τους από τον περασμένο Μάιο.

Τα πρόστιμα

Οι παραβάσεις -αφορούν τον υποψήφιο οδηγό, τον επιτηρητή θεωρητικής εξέτασης, τον εκπαιδευτή οδηγών, τη σχολή οδηγών, τον εξεταστή και τον αξιολογητή- κατατάσσονται ανάλογα με το βαθμό σοβαρότητάς τους: πολύ σοβαρή, σοβαρή και ελαφρά. Τα πρόστιμα αρχίζουν από τα 100 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 6.000 ευρώ.

Το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει χορήγηση διπλώματος οδήγησης και σε 17χρονους αλλά με συνοδεία. Αφού οι ενδιαφερόμενοι 17χρονοι περάσουν τη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και πετύχουν στις εξετάσεις, θα  τους χορηγείται βεβαίωση δυνατότητας οδήγησης με συνοδό, ο οποίος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 ετών, να έχει δίπλωμα οδήγησης για πέντε χρόνια και να μην του έχει καταλογιστεί βαθμός ποινής στο point system. Ο ανήλικος θα πρέπει να έχει ειδική ασφαλιστική κάλυψη και θα λάβει την οριστική άδεια οδήγησης μόλις συμπληρώσει τα 18 χρόνια.

2 σχόλια:

  1. Οι επαναστάσεις είναι οι περίοδοι που οι φτωχοί δεν είναι βέβαιοι για το δίκιο τους, οι πλούσιοι για την περιουσία τους και οι αθώοι για τη ζωή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ 85% ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΙΠΛΩΜΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΤΛ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΚΤΛ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΄΄ΓΝΩΡΙΖΩ-ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ΄΄ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ