Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ενεργοποιήθηκε το μπλόκο της Κουλούρας - Ανέβηκαν τα πρώτα τρακτέρ στην Εγνατία

Την απόφασή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, έκαναν πράξη το πρωί της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου οι αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας. Μετά από εννιά ημέρες που βρίσκονται στο σημείο αλλά και σε κομβικά σημεία σε όλη την Ελλάδα και
έπειτα από την απόφαση που λήφθηκε στη Νίκαια στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, οι αγρότες αποφάσισαν να κινηθούν πιο δυναμικά, κλείνοντας συμβολικά την Εγνατία Οδό. Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας απηύθυνε την προηγούμενη μέρα κάλεσμα προς όλους τους φορείς, συλλόγους, οργανισμούς και πολίτες να παραβρεθούν στο μπλόκο της Κουλούρας προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Το παρών στην Κουλούρα έδωσαν ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Ταχματζίδης, η υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας με τη ΝΔ Γεωργία Μπατσαρά και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας με το ΚΚΕ Ηλίας Ιακωβίδης.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, έκανε λόγο για τραγική κατάσταση την οποία βιώνουν οι αγρότες, που πολλοί από αυτούς δεν έχουν καν πετρέλαιο να βάλουν στα τρακτέρ τους για να έρθουν στο σημείο των μπλόκων. Όπως ανέφερε, έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ώστε να θέσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους. 
Λίγο πριν τις 11 το πρωί, οι αγρότες ανέβηκαν με τρακτέρ και κρατώντας πανό, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου της Κουλούρας, κλείνοντας συμβολικά το ρεύμα προς Βέροια για περίπου 15 λεπτά. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τάκης Τσολάκος, πρόεδρος του Α.Σ. «Μαρίνας Αντύπας», η κίνηση αυτή θα επαναλαμβάνεται καθημερινά στις 4 το μεσημέρι, σε διαφορετικά κάθε φορά σημεία της χώρας όπου έχουν στηθεί μπλόκα. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:
















































1 σχόλιο:

  1. ΤΑΣΟ γερα. Παιδια γερα γιατι ειμαστε τελειωμενοι ως αγροτες. μας πινουν το αιμα με ... μπουρι ολοι τους. φτανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ