Quantcast

http://picasion.com/

Χαρακόπουλος: Η Ελλάδα να πρωτοστατήσει για μια ευρωπαϊκή δημογραφική πολιτική

Ο αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για τη διαστρέβλωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας για το δημογραφικό, όπως διατυπώνονται σε άρθρο του κ. Δημήτρη Μουρτζίλα στο
veriotis.gr, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είναι μείζον εθνικό ζήτημα με πολύπλευρες συνέπειες, από τον κίνδυνο κατάρρευσης του ασφαλιστικού και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας τις επόμενες δεκαετίες μέχρι αυτή την ίδια την εξαφάνιση του έθνους σε βάθος χρόνου! Καλό είναι, λοιπόν, όποιος τοποθετείται απ’ αυτού να έχει σφαιρική γνώση για να μην πέφτει σε αντιφάσεις. Η Νέα Δημοκρατία δι’ εμού, ως Αντιπροέδρου της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, ακριβώς για αυτόν τον λόγο, πρότεινε τη σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής για την μελέτη του προβλήματος, την καταγραφή βέλτιστων πρακτικών από άλλες χώρες και την κατάθεση πορίσματος για την αντιμετώπισή του στην πατρίδα μας.

Όποιος μπει στον κόπο να μελετήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων -δυστυχώς δεν έτυχαν τις δέουσας προβολής- θα δει τη σαφή και κατηγορηματική μου θέση, διατυπωθείσα κατ’ επανάληψη, κατά της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης ως λύση στο πρόβλημα. Θα δει την κριτική μου για την αδυναμία ενσωμάτωσης στην ευρωπαϊκή κοινωνία ανθρώπων με εντελώς ξένο πολιτισμικό φορτίο, που δεν ενστερνίζονται τις ευρωπαϊκές αξίες. Μάλιστα, τον προβληματισμό αυτό διατυπώνει και η Επιστημονική Επιτροπή για τους νεοαφιχθέντες μετανάστες από την Ασία και την Αφρική, σε αντιδιαστολή με του μετανάστες της δεκαετίας του 1990 από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Για να μην έχει καμία σύγχυση ο κ. Δημήτρης Μουρτζίλας, οι θέσεις που διατύπωσα στην Διακομματική δεν είναι προσωπικές μου απόψεις, -πώς θα μπορούσαν άλλωστε;- αλλά οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από στενή συνεργασία που είχαμε. Με επιμονή δίκη μου και το πόρισμα που υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα -πλην Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ- έχει ρητή αναφορά σε «οργανωμένη» και όχι ανεξέλεγκτη μετανάστευση. Αυτό το μνημονεύει και ο κ. Μουρτζίλας, αλλά παραδόξως πιο κάτω το ξεχνά για να ασκήσει άνευ λόγου κριτική.

Η Νέα Δημοκρατία με υπευθυνότητα παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση, μακριά από κραυγές και υστερίες, με μέτρα που μπορεί να εφαρμόσει ως αυριανή κυβέρνηση. Επ’ αυτών, μάλιστα έκανε αναφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο Συνέδριο της ΝΔ, καταδεικνύοντας και τη σημασία που προσδίδουμε στο ζήτημα.

Το δημογραφικό, όμως, είναι πρόβλημα όλης της γηραιάς ηπείρου και γι’ αυτό επιβάλλεται να υπάρξει μια γενναία ευρωπαϊκή πολιτική στήριξης της οικογένειας και της τεκνοποίησης, όπως επίσης και οργανωμένης -άρα και ελεγχόμενης- μετανάστευσης με βάση τις πραγματικές ανάγκες της Ευρώπης. Η Ελλάδα, λοιπόν, που υφίσταται τη δημογραφική συρρίκνωση περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, οφείλει να πρωτοστατήσει στα όργανα της ΕΕ για μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή δημογραφική πολιτική».

6 σχόλια:

  1. Κύριε Χαρακόπουλε, δυστυχώς, εσείς και οι όμοιοι σας βαλθήκατε να μας κάνετε όλους Χρυσαυγίτες. Συνεχίστε έτσι και θα δείτε λίαν συντόμως τα αποτελέσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς βιώνουμε μετανάστευση Ελλήνων νέων, προς Αγγλία Γερμανία ,πως ,ο υπεύθυνος της νέας Δημοκρατίας ,κοπτεται για την Ευρώπη γενικότερα και την ισοσκελιζει με την Ελληνική τραγική πραγματικοτητα,θα μας απασχολήσει στις προσεχείς εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς (και εσύ ο ίδιος) δεν ήσασταν πριν 4 χρόνια και τα κάνατε σκ@τ@ τώρα μάθατε και θα τα στρώσετε ; Πόσο κουτόχορτο θα μας ταΐσετε ακόμη ; (αλάνια εκεί στη ΝΔ να του τα δείξετε αυτά τα δημοσιεύματα μην τον τρέχετε από ταβέρνα σε καφετέρια....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ. ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ 2 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κοιταξτε να δειτε πρωτα πως θα ξεπερασουμε το σκοπιανο για το οποιο εχετε τεραστιες ευθυνες ολοι σας και μετα βλεπουμε γι αυτο που επισης ειναι σημαντικοτατο. τωρα προεχει το ΟΝΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ