Quantcast

http://picasion.com/

Ο κάμπος της Βέροιας που μεταμορφώνεται σε ροζ πίνακα από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές

Σ' ένα ροζ πίνακα, θα μεταμορφωθεί σε λίγες ημέρες ο κάμπος Ημαθίας, με τις ανθισμένα οπωροφόρα δέντρα να δίνουν την αίσθηση παραμυθιού. Το χρώμα που κυριαρχεί με την πρώτη ματιά είναι το βαθύ ροζ και το κόκκινο, ενώ τα πράσινα φύλλα των δέντρων συμπληρώνουν το όμορφο
τοπίο. Οι χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές, δεν μπορούν παρά να τραβήξουν τα βλέμματα. Το εντυπωσιακό θέαμα είναι εμφανές από την Εγνατία οδό, τον δρόμο που ενώνει τη Βέροια με τη Θεσσαλονίκη. Από την αρχαιότητα, υπάρχουν αναφορές στον κάμπο και στην ομορφιά του. 

Για παράδειγμα, ο Ηρόδοτος τοποθετεί εκεί τους «κήπους του Μίδα», ο Θεόφραστος ονομάζει «μηδικά μήλα» τα ροδάκινα που παράγει η «περσική μηλέα», η ροδακινιά, που σύμφωνα με τους αρχαίους προέρχεται από την Περσία και ήρθε στην Ελλάδα από τον Μέγα Αλέξανδρο. Τον Μάρτη κάθε έτους, με αφορμή τα έντονα χρώματα της Άνοιξης, διοργανώνονται εκδηλώσεις, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να έρθουν κοντά με τη φύση. 


Φέτος στη Ημαθία, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν βόλτες με ποδήλατα τόσο για ερασιτέχνες όσο και για επαγγελματίες, διαγωνισμό φωτογραφίας, ενώ οι τιμές διαμονής στα ξενοδοχεία της περιοχής θα παρέχουν ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες και όσους επιθυμούν να θαυμάσουν την υπέροχη θέα.













6 σχόλια:

  1. βεροιωτη, σα να βιαζεσαι λιγακι ε;;; σε κουρασε το κρυο και το φετινο χιονι;;;
    ακομα δεν κλαδεψε ο αγροτης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά ρε σεις περσινές φωτό βάλατε.....χαχααχαχαα.απιθανοι είστε για γελια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχουν ανθισει φετος και δεν το ειδαμε ? μην κανετε τον εξυπνο αγαπητε........

      Διαγραφή
  3. και καμια απο χωματερη δεν εχει;;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περσινά είναι αλλά η ομορφιά μαραμένει απίθανη. Και λίγη περιφάνεια για τον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ