Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τροποποιήθηκε ο κανονισμός ωραρίου λειτουργίας της Λαϊκής στη Βέροια

Τροποποίηση στον κανονισμό Ωραρίου Λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Βέροιας έγινε, έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την εύρυθμη λειτουργία της αλλά και τον ασφαλή καθαρισμό των οδών από το προσωπικό της υπηρεσίας Καθαριότητας. Στην απόφαση, μεταξύ άλλων, προβλέπεται από τις 14:30 η έναρξη καθαρισμού των χώρων της Λαϊκής Αγοράς, όπου έχει ολοκληρωθεί η αποχώρηση των μικροπωλητών, ενώ από τις 15:00 (ορισθείσα ώρα αποχώρησης του συνόλου των οχημάτων των μικροπωλητών) έως τις 16:30, ο καθαρισμός επεκτείνεται στο σύνολο του χώρου, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων με απορριμματοφόρο όχημα.

Οι οδοί στις οποίες αναπτύσσεται η Λαϊκή Αγορά (από τη συμβολή της οδού Θερμοπυλών με την οδό Βλάχων Ηρωίδων έως την συμβολή της οδού Θερμοπυλών με την οδό Ακροπόλεως, από την αρχή της οδού Τραπεζούντος έως την συμβολή της με την οδό Αμισού και από την συμβολή των οδών Θερμοπυλών & Τσελέπογλου έως την συμβολή των οδών Τσελέπογλου & Ζευγού) κατά τις παραπάνω ώρες θεωρούνται πεζόδρομοι και απαγορεύεται η διέλευση και η στάθμευση οχημάτων, εκτός εξαιρέσεων όπως τα οχήματα του στρατού και των κρατικών υπηρεσιών (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, αστυνομικά, κλπ) λόγω υπηρεσιακών αναγκών. Στη περίπτωση μη τήρησης των προαναφερόμενων οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) για την κυκλοφορία οχημάτων σε πεζόδρομους.

6 σχόλια:

  1. Μόνο που υπεύθυνοι του Δήμου δεν σκέφτηκαν ότι 15:00-17:00 είναι ώρες κοινής ησυχίας και κάποιοι συμπολίτες τους που μένουν γύρω από τους δρόμους αυτούς και θέλουν να ξεκουραστούν γυρνώντας από τις δουλειές τους, είναι υποχρεωμένοι να υπομένουν όλη τη φασαρία που δημιουργείται από τα οχήματα καθαριότητας. Σημειωτέον δε, ο θόρυβος της λαϊκής αγοράς ξεκινάει περίπου από τις 4 τα ξημερώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βασανιστήριο! Από της 04:00 στο πόδι από τη διατάραξη. Να πεζοδρομούνται και οι παρακείμενοι οδοί και να μην επιτρέπεται η διέλευση κανενός. Οι αυλές και οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν γίνει χώροι στάθμευσης πελατών και εμπόρων. Αν μπορούσαν να φτάσουν μπροστά στον πάγκο με το αυτοκίνητό τους οι Ελληναράδες θα το έκαναν. Εμ δεν χωράνε να μπούνε, εμ ξέρουν ότι είναι και αδιέξοδο, εκεί να φτάσουν όσο πιο κοντά γίνεται. Κάθε Τρίτη να ακούμε τις βρισιές τους μεταξύ τους για το ποιος έχει δίκιο. Απόφαση να αλλάξει περιοχή χρειάζεται. Δεν είναι Αθήνα η Βέροια να έχει ανάγκη τη λαϊκή. Δυο βήματα είναι όλα τα καταστήματα και τους (δήθεν) παραγωγούς, γιατί όλοι έμποροι είναι τους βρίσκει κανείς και στα τριγύρω χωριά τους. Καταστρέψατε, την πιο όμορφη κλειστή αγορά που είχε η πόλη, για να κάνετε εμπορικό κέντρο, τρομάρα σας, λες και είμαστε στη Γλυφάδα και βγάλατε όλα τα ψαράδικα στα πεζοδρόμια. Περπατήσατε ποτέ; Όταν κλείσουν φυσικά...Όσο για τη Τρίτη, έλεος, έναν δρόμο κεντρικότατο έχει η Βέροια, με πέντε σχολεία (μαζί με ειδικό και το Κέντρο Μέριμνας) και παιδικό σταθμό (λόγος για πεζοφάναρα και διαβάσεις δεν γίνεται και με ιστορικό παρασύρσεων με τραυματισμούς και θανάτους) και τον μετατρέπετε σε καρμανιόλα για ντομάτες και μαρούλια, τη στιγμή που θέλουν να διέλθουν σχολικά, μαθητές να πάνε στο σχολείο. Όσο για τους κατοίκους, ποτέ δεν ρώτησε κανείς τίποτα (εκλογικό έτος το 2019)...Έλεος φτάνει...με το παζάρι!!! Απομεινάρια μιας άλλης εποχής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα, αγαπητέ ανώνυμε! Το θάρρος της γνώμης σου το αναγνωρίζω! Το ανώνυμος όμως δεν το υποστηρίζει!
    Γνωρίζεις ότι το να γενικεύεις είναι συνήθεια ημιμάθειας και αδυναμίας υποστήριξης απόψεων! Στους συλλόγους πωλητών λαϊκών αγορών υπάρχουν μορφωμένοι νόμιμοι επαγγελματίες σε μεγάλο ποσοστό, που λόγω της δραστηριότητας τους ενισχύουν με τη δράση τους υποστηρικτικα όλη την αγορά της Βέροιας! Αστικά, λεωφορεία, ταξί, καφετέριες, καθώς και όλοι την αγορά της Βέροιας καθώς προσελκύει κόσμο από όλη την περιφέρεια στην πρωτεύουσα του νόμου!
    Υπάρχουν όντως επαγγελματίες που μπορεί να ενοχλούν τους κατοίκους της περιοχής που φιλοξενείται η λαϊκή αλλά είναι μεμονωμένα περιστατικά και τιμωρούνται και από δοκιμάζονται και από τους 3 συλλόγους των επαγγελματιών αυτών!
    Η λαϊκή είναι θεσμός! Είναι πνεύμονας ζωής της αγοράς της Βέροιας και υπάρχει και στα πιο αναπτυγμενα κράτη! Οι επαγγελματίες έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με οποιονδήποτε επαγγελματία που διατηρεί κατάστημα και μάλιστα με επιπλέον αντιξοοτητες! Ειδικοτερα αναφέρομαι στις αντιξοοτητες των καιρικών συνθηκών αλλά και νομικές και φορολογικές διατάξεις που δεν ισχύουν για τα καταστήματα! Λειτουργεί με υψηλά επιδεδα νομιμότητας σας πληροφορώ! Αν έχετε αντίθετη άποψη, θα μπορούσατε να προβείτε σε καταγγελίες νόμιμες και όχι να πετάτε λάσπη σε μια ομάδα νόμιμων επαγγελματιών! Εξυπηρετωντας αλήθεια τι;;;
    Εάν έχετε κάποιο κατάστημα εσείς πιστεύετε ότι θα δουλέψετε παραπάνω αν καταργηθεί η λαϊκή; Μηπως θα έπρεπε να οργάνοθείτε καλύτερα ως επαγγελματίας;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Μακροχώρι κλείνει κανένας δρόμος κ. Giwrgo Επώνυμε; Ταλαιπωρείται κανείς κάτοικος από τη λειτουργία της; Στη Καστοριά έχει τύχει να δείτε το χώρο της λαϊκής; Ουδεμία σχέση έχω με το επάγγελμα ούτε και καταστηματάρχης είμαι. Ένας κάτοικος είμαι που ταλαιπωρούμαι κάθε Τρίτη εδώ και 30 χρόνια περίπου, αρκεί; Ας βρεθεί ο σωστός χώρος και θα γίνω ο θερμότερος υποστηρικτής...

      Διαγραφή
  4. η λαικη χρειαζεται και ειναι αναγκαια για πολλους λογους. ισως θα επρεπε να εξεταστει και παλι η περιπτωση της εκ περιτροπης θεσεως καθε εβδομαδα ωστε να εχουμε λιγοτερη επιβαρυνση της ιδιας περιοχης. Μια καλη θεση πιθανον να ειναι ο περιφερειακος δρομος που οδηγει στο πολυκλαδικο λυκειο. εκει δεν θα υπαρχει και κυκλοφοριακο θεμα για την πολη και μπορει να βρεθουν και θεσεις αυτοκινητων για τους πελατες. στις περισσοτερες χωρες του εξωτερικου τετοιες αγορες λειτουργουν ακριβως στα ορια των πολεων εκτος και εαν υπαρχει προβλεψη για στεγασμενο χωρο στο κεντρο της πολης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΒΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΥΚΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΧΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
    ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. Ή ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Η ΟΧΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ. ΙΣΩΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΡΙΑΚΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ