Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οργανώθηκαν σε κοινό μέτωπο Σύλλογοι και Φορείς της Ημαθίας για το Μακεδονικό

Συλλαλητήριο στη Βέροια και γενική απεργία - Στο στόχαστρο οι βουλευτές της Ημαθίας
Συνάντηση πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της Ημαθίας, ενόψει της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 13
Ιανουαρίου 2018 στη Βέροια. Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στα γραφεία του Συλλόγου «Ευστάθιος Χωραφάς» στην Πατρίδα, παρέστησαν εκπρόσωποι 19 συλλόγων και φορέων από όλη την Ημαθία, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, καθώς και ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, που τοποθετήθηκε σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης -σε τοπικό επίπεδο- στην κύρωση της Συμφωνίας. Το συντονισμό της συνάντησης ανέλαβαν ο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων (ΣΠΟΣ) Κ. Μακεδονίας - Θεσσαλίας Αντώνης Καγκελίδης και η Δημοτική Σύμβουλος Νάουσας Δώρα Μπαλτατζίδου.
Αρκετές ήταν οι προτάσεις που έπεσαν στο «τραπέζι», όπως η διοργάνωση ή μη συλλαλητηρίου στην Ημαθία και ο τόπος διοργάνωσής του, γενική απεργία, στάση πληρωμών και απόσυρση καταθέσεων, καθολικό κλείσιμο καταστημάτων, υπηρεσιών και τραπεζών, κλείσιμο δρόμων σε συνεργασία με τους Αγρότες. «Να νεκρώσουν τα πάντα», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Πολλές ήταν και οι προτάσεις που είχαν ως «στόχο» τους βουλευτές της Ημαθίας, από παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία τους μέχρι και πιο «θερμές», όπως διαμαρτυρία έξω από τα σπίτια τους, προκειμένου, με δημοκρατική τρομοκρατία όπως ειπώθηκε, να τους αποθαρρύνουν από το να ψηφίσουν τη Συμφωνία, αλλιώς, όπως αναφέρθηκε πολλάκις, «να μην ξαναπατήσουν στις περιφέρειές τους».
Τις «άγριες» διαθέσεις των εκπροσώπων των συλλόγων και φορέων που ακούστηκαν, προσπάθησε να κατευνάσει ο Αντώνης Καγκελίδης, λέγοντας πως «όχι μόνο αυτοί δεν τρομοκρατούνται αλλά με τέτοιες κινήσεις ίσως φέρουμε τα αντίστροφα αποτελέσματα. Επίσης, από αύριο όλοι τους θα είναι εξαφανισμένοι από την Ημαθία, δε θα πατήσει κανένας το πόδι του και δε θα βρείτε κανέναν στα σπίτια του». Τέλος, κατέθεσε και τη δική του πρόταση, η οποία και ψηφίστηκε από τους παρευρισκομένους. 

Όπως αποφασίστηκε, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι, θα διοργανωθεί συλλαλητήριο στην Πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια. Παράλληλα, με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, του Δικηγορικού Συλλόγου, φορέων και συλλόγων, θα επιχειρηθεί γενική απεργία και καθολικό κλείσιμο καταστημάτων, δημόσιων υπηρεσιών και τραπεζών. Μάλιστα, προκειμένου να παραμείνουν κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες, θα παραστούν εκεί ομάδες ατόμων που θα συσταθούν για το σκοπό αυτό. Όπως ειπώθηκε, η ημερομηνία του συλλαλητηρίου στη Βέροια ενδέχεται να αλλάξει, σε περίπτωση που υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στους βουλευτές της Ημαθίας, καθώς και επισκέψεις σε δήμους, επιμελητήριο, αντιπεριφέρεια και φορείς για προσφορά βοήθειας κάθε είδους. 

Πέρα από τις κινητοποιήσεις και τη διοργάνωση συλλαλητηρίου σε τοπικό επίπεδο, συζητήθηκε και η μαζική κινητοποίηση στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στην Αθήνα. 

Στο τέλος της συνάντησης ορίστηκε Συντονιστική Επιτροπή που τις επόμενες ημέρες θα αναλάβει τη διοργάνωση και το συντονισμό των παραπάνω. Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου το απόγευμα, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου προκειμένου να γνωστοποιήσουν τις κινήσεις τους. Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση:




























2 σχόλια:

  1. Ξεχάσατε και το κυριότερο. Να μη στείλει κάνεις τα παιδιά του στα σχολεία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ