Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συγκεντρώνουν δυνάμεις οι αγρότες στην Κουλούρα

Κάτω από τον κόμβο της Κουλούρας έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 28/1 οι αγρότες της Βέροιας, στα πλαίσια της πανελλήνιας απεργιακής αγροτικής κινητοποίησης, με παρατεταγμένα τρακτέρ και μπλόκα σε κομβικά σημεία της χώρας. Οι αγρότες της Βέροιας τηρούν προς το παρόν στάση αναμονής στην Κουλούρα, μαζεύοντας όσες δυνάμεις μπορούν, ώστε να προχωρήσουν σε πιο δραστικές κινητοποιήσεις. Αγρότες από την Κουλούρα, την Ξεχασμένη, το Μακροχώρι, το Διαβατό και τη Μέσση, άφησαν πίσω για λίγο τις αγροτικές εργασίες και έφτασαν το πρωί στον κόμβο της Κουλούρας με τα τρακτέρ τους, προκειμένου να «δυναμώσουν» την κινητοποίηση.
Ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των αγροτών κατά την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων, δήλωσε στο veriotis.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, που όπως ανέφερε, περιμένουν στο σημείο τις επόμενες ώρες και άλλους αγρότες. Σχετικά με τις προθέσεις των αγροτών που συγκεντρώνονται στην Κουλούρα, ανέφερε πως, τα τρακτέρ θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι τα ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις* των αγροτών, ενώ δεν αποκλείεται και η κατά διαστήματα αποκλεισμός της Εγνατίας Οδού. Δείτε φωτογραφίες:

*Βασικά αιτήματα - διεκδικήσεις:
- Κατώτερες εγγυημένες τιμές
- Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος
- Μείωση κόστους παραγωγής
- Κατάργηση αντιασφαλιστικού νόμου
- 100% αποζημίωση ζημιών όλων των αιτιών από τον ΕΛΓΑ
- Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις
- Αύξηση ακατάσχετου στα 12000€ +3000€ για κάθε παιδί
- Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός Α', Β' κατοικίας ή χωραφιού
- Να μη μειωθεί το αφορολόγητο από τα 12000€ +3000€ για κάθε παιδί
- Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ