Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κόπηκε θηριώδες δέντρο στο Τσερμένι

Στην κοπή μεγάλου μέρους ενός πανύψηλου δέντρου που βρίσκεται στο πάρκο της οδού Καραϊσκάκη στο Τσερμένι, προχώρησε το πρωί το Τμήμα Πρασίνου του δήμου Βέροιας. Για το κλάδεμα του φυλλώματος και την κοπή των κλαδιών του χρειάστηκε να επιστρατευτεί γερανοφόρο όχημα, προκειμένου να
καταφέρουν οι εργάτες να προσεγγίσουν την κορυφή του θηριώδους δέντρου, που το ύψος του ξεπερνούσε κατά πολύ αυτό μιας πενταώροφης πολυκατοικίας.

Όπως ανέφερε στο veriotis.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, το δέντρο κρίθηκε αναγκαίο να κοπεί, τόσο λόγω του μεγάλου ύψους του, όσο και λόγω επικινδυνότητάς, καθώς κομμάτια από τα κλαδιά του έπεφταν στο δρόμο και υπήρχε κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος και τραυματισμού, ειδικά κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων. 

Όπως ήταν φυσικό, οι εργασίες έγιναν αντικείμενο «θαυμασμού» από τους περαστικούς, που έβλεπαν τους εργάτες να... κρέμονται σε πολύ μεγάλο ύψος μέσα στο καλάθι στου γερανού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, μέχρι και την απομάκρυνση των κομμένων κλαδιών, η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία απέκλεισαν το κατηφορικό τμήμα της Μάρκου Μπότσαρη και την οδό Καραϊσκάκη, κάτω από τη γέφυρα, εκτρέποντας την κυκλοφορία. Δείτε φωτογραφίες:










3 σχόλια:

  1. λευκες(καβακια). δεντρα που μεγαλωνουν πολυ γρηγορα και παρα πολυ (40-50 μετρα). ακατάλληλα για τον αστικο ιστο κυριως για το υψος τους , του σχετικα μαλακου κορμου που σπαει ευκολα απο ανεμους και κυριως η λογω της παραγωγης ανθους - σπορια καθε ανοιξη που πετανε μακρια κα δημιουργουν προβληματα αλλεργίας και καθαριοτητας.
    καιρος ειναι να γινει η ιδια δουλεια απ το δημο στην ΄΄πλατεια΄΄ ωρολογιου οπου υπαρχουν 2-3 λευκες και σε λιγους μηνες δε θα μπορουμε να αναπνευσουμε εκει γυρω απο το ΄΄χιονι - μαλλι΄΄ που θα βγαζουν. και εκει πολυ συχνα σπανε κλαδια απο τον ανεμο και μαλιστα ο κινδυνος τραματισμου απο τις πτωσεις ειναι πολυ μεγαλυτερος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝΤΑ.ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ.ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΟΠΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ. Ο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Κος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΑΜΕΣΑ , ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης, δίπλα στο ποτάμι στη Μπαρμπούτα, στην εβραϊκή συνοικία, πρέπει να κοπεί άμεσα η λεύκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ