Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αναβάλλεται η ανακοίνωση των υποψηφίων στη ΝΔ

Δεν θα ανακοινώσει τελικά σήμερα τα πρώτα ονόματα υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε επισήμως εξαγγείλει από το βήμα του συνεδρίου του κόμματος ότι από τις 10 Ιανουαρίου θα ξεκινούσε η δημοσιοποίηση των πρώτων
υποψηφίων, οι οποίοι θα ήταν στη συντριπτική τους πλειονότητα νεοεισερχόμενοι στην πολιτική, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία μιας εικόνας ανανέωσης. Μάλιστα είχε προσδώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ημερομηνία της 10ης Ιανουαρίου, συνδέοντάς την με το γεγονός ότι τη μέρα αυτή συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογή του στην αρχηγία της Ν.Δ. Αλλά τελικά δεν θα δούμε αύριο ανακοίνωση υποψηφίων, καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε να την αναβάλει. Η επίσημη αιτιολόγηση της απόφασης αυτής είναι, όπως έλεγαν στην «Εφ.Συν.» συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, ότι η ανακοίνωση των ονομάτων αναβάλλεται «λόγω της αβεβαιότητας που έχουν οδηγήσει τη χώρα οι δύο κυβερνητικοί εταίροι».

Αντιδράσεις υποψηφίων

Ωστόσο υπάρχει κι ένα άλλο δεδομένο. Οι αντιδράσεις των υπόλοιπων υποψηφίων που θα έβλεπαν να ανακοινώνονται τα ονόματα των νεοεισερχομένων και οι ίδιοι θα έμεναν στην αναμονή. Αντιδράσεις που προφανώς η ηγεσία της Ν.Δ. θα ήθελε να αποφύγει και ο μόνος τρόπος θα ήταν βέβαια να κάνει πίσω σε αυτήν την, τόσο επίσημα δημοσιοποιημένη, εξαγγελία. Εν τω μεταξύ σήμερα (στις 16.30) συνεδριάζει, υπό την προεδρία του Κυρ. Μητσοτάκη, η νέα Πολιτική Επιτροπή του κόμματος που αναδείχθηκε από το συνέδριο, ενώ κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Μαρία Σπυράκη επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Ειδικότερα μίλησε για «αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα στη χώρα», κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κάθε μέρα που παραμένει στην κυβέρνηση ζημιώνεται ο τόπος» και πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα μεταπολιτευτικά δεν έχουμε δει κυβέρνηση μειοψηφίας και η αποχώρηση του κ. Καμμένου που εξαγγέλθηκε, για άλλη μια φορά, μέσω νυχτερινών tweets συνεπάγεται την άμεση υποχρέωση του κ. Τσίπρα να έρθει στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης». Και κάπου εκεί η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., αναφερόμενη στην εκτίμηση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία, άφησε υπόνοιες για τα κίνητρα βουλευτών άλλων κομμάτων που θα μετείχαν σε μια τέτοια πλειοψηφία, τους οποίους χαρακτήρισε «πρόθυμους».

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι ακόμα και αν φύγουν οι ΑΝ.ΕΛΛ. από την κυβέρνηση διαθέτει μια νέα πλειοψηφία τουλάχιστον 151 βουλευτών» και τον κάλεσε να πει «ποιοι είναι αυτοί οι πρόθυμοι βουλευτές από άλλα κόμματα που είναι τώρα στην αντιπολίτευση. Και επίσης να μας ενημερώσει με ποια κίνητρα οι βουλευτές αυτοί εκδηλώνουν 4 χρόνια μετά την προθυμία τους να στηρίξουν την κυβέρνηση». Δήλωση, η οποία έρχεται όμως μόλις λίγο μετά την προσχώρηση του πρώην βουλευτή του Ποταμιού, Χάρη Θεοχάρη, στη Ν.Δ., ο οποίος ενώ είχε εκφραστεί θετικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα δήλωσε ότι θα συνταχθεί με το νέο του κόμμα.

Πρόταση δυσπιστίας

Για το αν η Ν.Δ. θα καταθέσει νέα πρόταση δυσπιστίας, η κ. Σπυράκη επανέλαβε ότι το κόμμα της «έχει όλα τα πολιτικά και θεσμικά όπλα στο τραπέζι», ενώ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα και την επικείμενη συνάντησή της με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Και είναι γνωστό ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει φτάσει στο σημείο να υιοθετήσει τη θεωρία συνωμοσίας περί ανταλλαγής της συμφωνίας με τη μη περικοπή των συντάξεων. Η κ. Σπυράκη, λοιπόν, αναφορικά με το αν ο Κυρ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στη θεωρία αυτή και ενώπιον της κ. Μέρκελ, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «ο κ. Μητσοτάκης ό,τι λέει δημόσια το λέει και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις». Οσο για τη στάση που θα κρατήσει η Ν.Δ. στην ξεχωριστή ψηφοφορία στη Βουλή για το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, η κ. Σπυράκη απέφυγε να απαντήσει, δηλώνοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «μιλάει για ταυτόχρονη διαδικασία, είναι λοιπόν σαφές ότι είναι απολύτως συνδεδεμένα το ένα με το άλλο. Από εκεί και πέρα θα μου επιτρέψετε να το επαναλάβω ότι εφόσον δεν επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει συμφωνία». Το Μαξίμου αντέδρασε στις δηλώσεις της εκπροσώπου τής Ν.Δ. αναφέροντας: «Η υποκρισία της Ν.Δ., που εδώ και τρία χρόνια ζητά εκλογές και τώρα καταγγέλλει δήθεν αβεβαιότητα, ξεπερνά κάθε όριο» και κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη «να υλοποιήσει την απειλή που περιφέρει τόσο καιρό. Να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και να φανεί στη Βουλή η δύναμή του».


Πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΕΑΝ ΔΕ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΥΘΗΚΕ ΑΙΜΑ, ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΘΑ ΦΑΝΕ ΠΟΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ