Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ξεκινούν το Φεβρουάριο και στη Βέροια τα γυρίσματα της σειράς του Μανούσου Μανουσάκη

Για τη Γενοκτονία των Ποντίων - Τον Οκτώβριο στο «Open»
Σε μια χρονιά ορόσημο για τον ποντιακό ελληνισμό (2019), οπότε και συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, θα προβληθεί για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, σίριαλ βασισμένο στα γεγονότα που άφησαν πίσω τους 380.000 νεκρούς και περίπου 1.250.000 πρόσφυγες! Το σημαντικό τηλεοπτικό εγχείρημα, θα φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη των μεγαλύτερων τηλεοπτικών επιτυχιών Μανούσου Μανουσάκη, ενώ αγκαλιάστηκε θερμά από τον ποντιακής καταγωγής επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του «Οpen», Iβάν Σαββίδη, στο κανάλι του οποίου και θα προβληθεί το σίριαλ. 

Ο Μανούσος Μανουσάκης, μίλησε στην «Espresso» για το «Κόκκινο ποτάμι» του συγγραφέα Χάρη Τσιρκινίδη, το οποίο θα ζωντανέψει στο γυαλί: «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου, που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1923. Εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων που είχαν μια τακτοποιημένη και εύρωστη ζωή».

Γυρίσματα με φόντο τις γειτονιές της Βέροιας
Τα γυρίσματα θα αρχίσουν τον Φεβρουάριο του 2019 και δε θα γίνουν στην Τουρκία. Όπως ανέφερε ο Μανούσος Μανουσάκης, «Με την αμέριστη βοήθεια των Ποντιακών Συλλόγων στην Ελλάδα, η Βέροια, η Ξάνθη, ο Παλιός Παντελεήμονας, αρχιτεκτονικά μας βοηθούν πολύ στα γυρίσματα. Υπάρχουν γειτονιές "διαμάντια"! Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 30 επεισόδια και αυτή την περίοδο ψάχνω το καστ. Θα είναι μια πινακοθήκη λαμπρών Ελλήνων και ξένων ηθοποιών. Γυρίσματα θα γίνουν και στην Αγία Πετρούπολη και στο Παρίσι, στα κέντρα των διεθνών αποφάσεων. Στη σειρά θα χρησιμοποιηθεί και η ποντιακή διάλεκτος και κυρίως ο ποντιακός ήχος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ