Για το θέμα της ονομασία των Σκοπίων μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Νίκος Μπέκης. Ο δημοτικός σύμβουλος χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών ιστορική και τόνισε πως αυτό το ζήτημα ταλανίζει τους δύο λαούς για πολλές δεκαετίες. Μάλιστα, είπε πως τα κόμματα δεν διαφωνούν ουσιαστικά για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», αλλά για την γλώσσα και την εθνότητα. Η αντίθεσή τους (φωτογράφιζε την στάση της ΝΔ) έχει να κάνει καθαρά σε πολιτικά οφέλη που θέλουν να αποκομίσουν ενόψει εκλογών. Όσον αφορά τα συλλαλητήρια, ανέφερε πως δεν είναι αντίθετο στην έκφραση γνώμης, αλλά είναι κατά των ακροδεξιών στοιχείων που θέλουν να παρεισφρήσουν και να δημιουργήσουν εντυπώσεις και επεισόδια όπως ακριβώς έκαναν στη Βουλή.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Απόκοσμες φωνές, ψίθυροι από το πουθενά και αινιγματικές οπτασίες νεαρών κοριτσιών «φτιάχνουν» το μύθο της Μόρνας
-
Καθημερινά, χιλιάδες οδηγοί περνούν από την συγκεκριμένη διασταύρωση. Δυστυχώς όμως, αρκετοί απ' αυτούς δεν γνωρίζουν ποιος
-
Συμβολικό κλείσιμο για 2 ώρες και παράσταση στον ΕΛΓΑ Δυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ημαθίας
-
Η καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης χτυπούσε κάθε Παρασκευή και Σάββατο στον πεζόδρομο της Έλλης
-
Ανοίγει αύριο Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025 το μεγάλο μαγευτικό παγοδρόμιο που στήνεται φέτος στην πλατεία της Ελιάς.
-
Παρατεταμένα προβλήματα καταγράφονται σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Hμαθίας, καθώς η έντονη και συνεχής βροχόπτωση των
-
Από την Παλιά Εθνικής Αλεξάνδρειας - Βέροιας η κυκλοφορία Την Εγνατία Οδό Βέροιας - Θεσσαλονίκης απέκλεισαν πριν από λίγο
-
Με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ζεστό κρασί και συναυλία με τον Χάρη Βαρθακούρη, άναψε το βράδυ της Δευτέρας 1 Δεκεμβρίου 2025 το
-
Η δυνατή και συνεχόμενη βροχόπτωση που έπληξε το Ξηρολίβαδο άφησε έντονα σημάδια, ιδιαίτερα στο ανατολικό μέρος του χωριού, στο σημείο
-
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Πτολεμαΐδα, όταν λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 40 εργαζόμενοι στη ΔΕΗ εξετράπη της




Ο κ. Μπέκης ήταν (συνταξιοδοτήθηκε προ ολίγων μηνών) μέχρι πριν λίγο καιρό το πρώτο βιολί της ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗΣ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗΣ στην ΕΛΜΕ Ημαθίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι επαναστατικές κι αντιπολιτευτικές κορώνες του στις συνελεύσεις του κλάδου δεν στάθηκαν εμπόδιο να συνεχίζει παράλληλα να ηγείται από το 2014 της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Βέροιας.
Δηλαδή με άλλα λόγια στο συνδικάτο ο κ. Μπέκης κι η παράταξή του κατ' επέκταση (και θα εξηγήσω παρακάτω το γιατί) κατακεραύνωνε την κυβερνητική πολιτική την οποία υπηρετούσε από τη θέση του επικεφαλής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!!!
Στο συγκεκριμένο βίντεο υπερασπίζεται την κυβέρνηση και τη Συμφωνία των Πρεσπών καλύτερα κι από κυβερνητικό βουλευτή!!! Απολαύστε τον! Λέξη δε βγάζει για το ΝΑΤΟ και την ένταξη της γειτονικής χώρας σε αυτό.
Μα θα μου πείτε και τι ενδιαφέρει τον κόσμο της εκπαίδευσης η προσωπική στάση ενός συνταξιούχου πια εκπαιδευτικού;
1. Ο κ. Μπέκης δεν είναι απλά ένας ακόμα συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Ήταν επί πολλά χρόνια ο φυσικός ηγέτης της παράταξης της ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΛΜΕ Ημαθίας. Η προσωπική του στάση κι η παραμονή του από το 2014 στη θέση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ έχει άμεση αντανάκλαση και καθορίζει την ίδια του την παράταξη.
2. Πριν λίγες εβδομάδες ο κ. Μπέκης εμφανίστηκε στην παρουσίαση της νέας δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Βέροιας και δήλωσε υπερήφανα πως αυτός μαζί με την κ. Παπαδίνα κράτησαν όρθια την παράταξη δηλώνοντας ταυτόχρονα παρών στη νέα προσπάθεια. Όταν αυτό στηλιτεύθηκε στο fb από τον γράφοντα η ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εξέφρασε την έντονη ενόχλησή της απλώνοντας πέπλο προστασίας και στήριξης στον κ. Μπέκη. Δηλαδή πιο απλά η στάση του κ Μπέκη - και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα- απολαμβάνει της στήριξης ολόκληρης της παράταξής του.
Να γιατί το θέμα δεν αφορά την προσωπική επιλογή ενός απλού συνταξιούχου εκπαιδευτικού αλλά τη στάση μιας ολόκληρης παράταξης που τον καλύπτει και τον στηρίζει και δυσφορεί όταν της ασκείται κριτική για ανακολουθία λόγων κι έργων κι εμπαιγμού των συναδέλφων.
Το πρόβλημα το έχουν (οι Μακεδονες) που στήριξαν στο παρελθόν και συνεχιζουν να στηρίζουν Μπεκιδες με την ψήφο τους ,ώστε να έχουν λόγο στη δημόσια ζωή αυτής της πολης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ εν λόγω κύριος και δήμαρχος και βουλευτής να γινότανε πάντοτε θα 'τρωγότανε με τα ρούχα' του. Το 'έχει στο αίμα' του. 'Επαναστάτης χωρίς αιτία'. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι η ζωή. Καλοφάγωτη η σύνταξή του και να ζήσει καλά στον ωραίο του σπίτι, στο Πανόραμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ παράταξη του στην ΕΛΜΕ δεν κατατροπώθηκε απλώς. Αλλά κατακρημνίστηκε παντελώς σε ποσοστά. Ο φιλοσκοπιανισμός των πλούσιων μαρξιστών έχει το τίμημα του...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως η ΕΛΜΕ έλαμψε διά της απουσίας της (και)από αυτήν την εκδήλωση... Σε αντίθεση με τη μαζική συμμετοχή των μαθητών (με τη συνοδεία των καθηγητών) στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το 1992, σήμερα δεν θεώρησαν απαραίτητο να εκδώσουν έστω μια ανακοίνωση υποστήριξης, πόσω μάλλον να κλείσουν τα σχολείο ή να δώσουν στους καθηγητές τη δυνατότητα στάσης εργασίας για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο. Για μια ακόμη φορά, κατώτερη των περιστάσεων...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαὶ τὸ σύμφωνο Πετριτσίου ἱστορικὸ ἦταν._
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαίρετος άνθρωπος και καθηγητής! Από τους φιλολόγους που δεν σου μάθαιναν στεγνά πράγματα αλλά σε προκαλούσαν να βρεις την ουσία μέσα τους. Μπορεί οι απόψεις του να μην βρίσκουν σύμφωνο μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι και τις τεκμηριώνει και ότι παραμένει πιστός σε αυτές όσο περνούν τα χρόνια!
ΑπάντησηΔιαγραφή