Κυκλοφόρησε η νουβέλα του Γιώργου Ξάνθιππου Τροχόπουλου «Βάντα»

Παρουσιάζεται στη Βέροια, στις 20 Ιανουαρίου
Οι εκδόσεις άλφα πι του Γιάννη Παληού με έδρα την Χίο παρουσιάζουν τη νουβέλα «Βάντα» του Γιώργου Ξ. Τροχόπουλου. Είναι μια συγκλονιστική ιστορία ενός Αρμένιου πρόσφυγα του Πωλ Τσορμπατζιάν που ήρθε στην Ελλάδα από τον Λίβανο, το 1985 κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου του Λιβάνου με τους γονείς του, τον Αρμένιο πατέρα του Αρακέλ και την Ελληνίδα μητέρα του Κατερίνα. Παντρεύτηκε την Ελληνοαυστραλέζα καθηγήτρια Αγγλικών Βίκυ Ορταντζόγλου και απέκτησαν τρία παιδιά: τον Αρακέλ, την Κατερίνα και την Χριστίνα. Η τύχη όμως του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και ενώ γλύτωσε από τις σφαίρες και τις βόμβες του Εμφυλίου πολέμου του Λιβάνου, τον βρήκε η καταραμένη νόσος που λέγεται Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Το βιβλίο περιγράφει τις δραματικές προσπάθειες του ζευγαριού για να θεραπευτεί ο Πωλ, που καταφεύγει σε όλα τα μέσα, την συμβατική Ιατρική αλλά και άλλες εναλλακτικές μορφές θεραπείας. Το βιβλίο περιγράφει επίσης την αρρώστια που λέγεται Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, και τις συνέπειές της στον ασθενή και στην οικογένειά του, ένα αυτοάνοσο νόσημα που είναι διαδεδομένο παγκόσμια και που μπορεί και αύριο να σου χτυπήσει την πόρτα.

Μια νουβέλα που εκτός των άλλων αναφέρεται, μέσα απ’την δραματική ιστορία ζωής του Πωλ και σε ένα τεράστιο ιστορικό γεγονός του περασμένου αιώνα, τον ξεριζωμό και την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στον πολυχώρο «Sala» στην Εληά, στις 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11.30 π.μ.

Διατίθεται στο βιβλιοπωλείο του Γ.Σαφαρίκα - Ήρας 3, τηλέφωνο 2331071216 και στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα e-shop.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ