Quantcast

http://picasion.com/

Ο «Ληστής των Χριστουγέννων» στη Βέροια

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου το απόγευμα στον κατάμεστο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας πραγματοποιήθηκε η κεντρική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε από το θεατρικό εργαστήρι της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας το μουσικοθεατρικό ανάγνωσμα
«Ο Ληστής των Χριστουγέννων». Το έργο έγραψε και επιμελήθηκε ο Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, ενώ την σκηνοθετική επιμέλεια του έργου είχε ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, Μοναχός Γεράσιμος Μπεκές. Την παράσταση πλαισίωσε πολυμελής Βυζαντινός χορός του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του κ. Ιορδάνη Ζερδαλή ενώ στα αναλόγια ερμήνευσαν τους βασικούς ρόλους η κ. Συρμούλα Τζήμα-Τόπη, ο κ. Μιχάλης Λιάγγος, ο Μοναχός Γεράσιμος Μπεκές και ο Αρχιδιάκονος Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ.





Στην παράσταση το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει δραματοποιημένη την ιστορία ενός ανθρώπου που έζησε την ίδια εποχή με το Χριστό, περιπλανήθηκε στο δρόμο της αμαρτίας αλλά τελικά έλαβε το μεγάλο δώρο της σωτηρίας μέσα από την προσωπική κοινωνία με τον Χριστό. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να προβληματίσει τον θεατή το τι σημαίνει η ενανθρώπιση του Κυρίου προσωπικά για τη ζωή του καθενός.


Να σημειωθεί ότι κατά την είσοδο αντί εισιτηρίου οι προσελθόντες προσέφεραν τρόφιμα τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση της Τράπεζας Αγάπης (Συσσίτια) της Ιεράς Μητροπόλεως. Την εκδήλωση προλόγισε ο Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ