Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τους υποψηφίους Δημάρχους της Ημαθίας παρουσίασε το ΚΚΕ στη Βέροια

Τους υποψηφίους Δημάρχους για τους τρεις δήμους της Ημαθίας, Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση», παρουσίασε το πρωί της Πέμπτης 20/12 στη Βέροια το ΚΚΕ. Πρόκειται για τους, Γιώργο Μελιόπουλο για το δήμο της Βέροιας, Θωμά Τσουκαλά για το δήμο της
Νάουσας και τον Ηλία Ιακωβίδη για το δήμο Αλεξάνδρειας. Μαζί τους στο πάνελ και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη στήριξη του ΚΚΕ, Σωτήρης Αβραμόπουλος. Την εκδήλωση προλόγισε η Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ημαθίας του ΚΚΕ Μαρία Παπαδοπούλου, η οποία και παρουσίασε και τους υποψηφίους. Στην τοποθέτησή της η κ. Παπαδοπούλου τόνισε πως η μάχη δε είναι ποτέ εύκολη, όμως αυτή τη φορά υπάρχει απέναντι μια κυβέρνηση αδίστακτη, που φόρεσε ψευτοπροοδευτικό φωτοστέφανο προκειμένου να ψαρέψει και άλλες δυνάμεις. 

Κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης έκανε από τη Βέροια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σωτήρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην απαράδεκτη όπως τη χαρακτήρισε συμφωνία των Πρεσπών, στη μάχη που θα δώσει η παράταξη σε δήμους και χωριά, ώστε όπως είπε, να σηκώσει ανάστημα ο λαός. 
«Οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε μακρύ χέρι του δήμου», είπε αρχικά στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Μελιόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας, αναφερόμενος και στη διοίκηση Βοργιαζίδη, που όπως είπε, δε θέλει να δυσαρεστήσει την κυβέρνηση και βρήκε άξιους συμπαραστάτες τις υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε μια σειρά κινήσεων που δείχνουν την αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής, ενώ παρουσίασε επιγραμματικά το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η Λαϊκή Συσπείρωση, με γνώμονα όπως είπε, τις ανάγκες των δημοτών.
Τέλος, κάλεσε τους δημότες για συστράτευση στον αγώνα της Λαϊκής Συσπείρωσης, λέγοντας πως οι εκλογές αυτές βάζουν το δίλημμα «Δήμαρχος - υπηρέτης της κυβέρνησης ή Δήμαρχος μαζί με το λαό να παλεύει για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών;».
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει καταγραφεί σαν θεσμός που στέκεται κοντά στις ανάγκες της καθημερινής ζωής και μακρυά από την εξουσία. Σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση απέχει από αυτό, αποτελώντας έναν μηχανισμό της κυβέρνησης, έναν ιμάντα που μεταφέρει στους δήμους, αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας και οι Δήμαρχοι γίνονται πολιτικοί υπάλληλοι», ανέφερε ο Θωμάς Τσουκαλάς υποψήφιος Δήμαρχος Νάουσας, που σχολιάζοντας τα υψηλά ποσοστά ανεργίας της πόλης του, είπε πως «Όμορφη πόλη είναι πόλη χωρίς φτώχεια. Θα δώσουμε μάχη σε δήμους και χωριά για να σηκώσει ανάστημα ο λαός και να μην είναι επαίτες των αναγκών τους. Θα δώσουμε μάχη για τους ανέργους, τους ανασφάλιστους και για μια νεολαία χωρίς εξαρτήσεις. Τα προβλήματα της Νάουσας είναι ο αντίπαλός μας», είπε, ζητώντας συμπαράσταση του λαού της Νάουσας στον αγώνα της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Στον Κλεισθένη, ως σύνδεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την κεντρική εξουσία, τις περικοπές χρηματοδότησης στους δήμους, την κερδοφορία των επιχειρήσεων σε βάρος των δημοτών, αναφέρθηκε αρχικά ο Ηλίας Ιακωβίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας. Αναφερόμενος στα προβλήματα του δήμου, εντόπισε ελλείψεις σε υποδομές, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, καθώς και στην αδυναμία του Κέντρου Υγείας να καλύψεις τις ανάγκες των πολιτών, προτείνοντας ως λύση σε όλα τα παραπάνω, το κάλεσμα του λαού για συσπείρωση, για τη δημιουργία δήμων που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των δημοτών. «Υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος και βήμα για να μιλήσει ο λαός και αυτό είναι η Λαϊκή Συσπείρωση», είπε κλείνοντας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ