Quantcast

http://picasion.com/

Συνάντηση αγροτών Βέροιας με Αραχωβίτη - Ετοιμάζονται οι πρώτες κινητοποιήσεις

Την Πέμπτη 13/12/2018, το προεδρείο του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, αποτελούμενο από τους Τάσο Χαλκίδη, Γιάννη Βρανά και Θόδωρο Παπακωνσταντίνου, συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο ΥΠΠΑΤ, όπου και συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα των
ροδακινοπαραγωγών, όπως τις αποζημιώσεις της παραγωγής από τις φετινές βροχοπτώσεις μέσω του de minimis και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά την εξαίρεση των συμπύρηνων ροδακίνων αλλά και πολλών ποικιλιών επιτραπέζιων και νεκταρινιών, τις επιπτώσεις από την μη στήριξη του εισοδήματος εξ αιτίας του Ρώσικου εμπάργκο και το ζήτημα των εργατών γης. 

Μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό, ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, εξέδωσε δελτίο τύπου όπου ενημερώνει σχετικά με την εξέλιξή της, αναφέροντας τα παρακάτω:

«Δηλώσαμε εκ των προτέρων ότι η θέση μας για τις αποζημιώσεις της βροχόπτωσης του '18 όπως και για τις βροχοπτώσεις του '17 ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. "Οι ζημίες της παραγωγής θα έπρεπε να χαρακτηρίζονται να εκτιμούνται και να αποζημιώνονται από το ΕΛΓΑ." 
Όσον αφορά τον τρόπο που διάλεξε το Υπουργείο να αποζημιώσει μέσω του προγράμματος ντε μίνιμις δηλώσαμε στον Υπουργό ότι αυτό γεννά κατάφωρες αδικίες, ελάχιστη έως αμελητέα οικονομική στήριξη, αφού απορρίπτει στο σύνολό τους τα συμπύρηνα ροδάκινα και πολλές ποικιλίες επιτραπέζιων και νεκταρινιών που επλήγησαν κι αυτές από τις βροχοπτώσεις.
Να προσθέσουμε επίσης ότι στο μικρό χρονικό περιθώριο που δόθηκε, πολλοί παραγωγοί δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους είτε γιατί δεν ενημερώθηκαν είτε γιατί δεν πρόλαβαν να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά.
Η απάντηση του υπουργού για τα συμπύρηνα μας παρέπεμψε στον Ιανουάριο - Φεβρουάριο για να δει πιο αναλυτικά τα στοιχεία των συμπύρηνων (όπως μας είπε).
Για το θέμα του εμπάργκο. Καμία απάντηση.
Στο θέμα των εργατών γης ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι μελετά το δικαίωμα της τρίμηνης νόμιμης απασχόλησης σύμφωνα με τα πρότυπα που εφαρμόζουν τρίτες χώρες».

Ετοιμάζονται οι πρώτες κινητοποιήσεις
Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 14/12, η αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας συναντήθηκε με τη αποστολή της «Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων» όπου και τέθηκαν τα γενικότερα αγροτικά θέματα (κόστος παραγωγής - τιμές προϊόντων - ακατάσχετο - αφορολόγητο - ασφαλιστικό - ΕΝΦΙΑ - κόκκινα δάνεια - κατασχέσεις κλπ). 

Για όλα αυτά, ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας προγραμματίζει Γενική Συνέλευση στις 27/12/2018 ώστε να ενημερωθούν οι αγρότες μας με κάθε λεπτομέρεια για όλα όσα μας απασχολούν και μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» δυναμική κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ στις 28/12/2018.

«Για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε ότι μας ανήκει»

5 σχόλια:

  1. αφήστε αυτά που ξέρετε δεν έχετε την υποστήριξη της κοινωνίας μη σας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί που έρχονται και φωτογραφίζονται μαζί σας. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Έχετε κουράσει όλους μας με το κλείσιμο των δρόμων κάθε χρόνο μόλις τελειώνετε τις δουλειές σας και κάθεστε. Φτάνει πια μας πρήξατε, μας κουράσατε, είστε και εσείς ελεύθεροι επαγγελματίες όπως εμείς αν δεν μπορείτε να επιβιώσετε με τη γεωργία αλλάξτε δουλειά αλλά πάψτε να μας ενοχλείτε. και εμείς ζοριστήκαμε και αλλάξαμε αντικείμενο. δεν γίνεται αγρότης σήμερα με 15-20 στρέμματα. Φτάνει πια ΑΡΚΕΤΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ;;; ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ;; ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ;; ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;;; ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ;;; ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ;;; Ή ΟΙ 80ΑΡΗΔΕΣ. ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΘΕΤΑ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ( ΔΕ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΝΕ ΑΛΛΟΙ). ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ( ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ) ΤΙ ΠΟΥΛΑΝΕ;;; ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ ΑΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΤΟ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ.

      Διαγραφή
    2. Άρα αναγνωρίζεις ότι δεν γίνεται γεωργία με μικρούς αγρότες 15-20 στρέμματα (καλό αυτό). Πράγματι θα πρέπει να ζήσουν και αυτοί, αλλά όχι από τη γεωργία, να βρούμε και να παλέψουμε μαζί για το πως θα επιβιώσουν πχ πρόωρη σύνταξη κλπ . Τα στρέμματά τους όμως να τα πάρει κάποιος που έχει και άλλα, ώστε να κατεβάσει το κοστολόγιο και να κάνει συμφέρουσα την καλλιέργεια. Το ότι δεν έχουμε λύσεις στην ανεργία ή την αλλαγή εργασίας δεν σημαίνει ότι θα καταδικάσουμε σε αργό θάνατο τη γεωργία της χώρας και τους άλλους εργαζόμενους ; Και τέλος άσε τις δικαιολογίες κάντε την διαμαρτυρία σας όταν είστε στο αποκορύφωμα της παραγωγής το καλοκαίρι, όπως εγώ που κάνω απεργία και δεν πληρώνομαι ή που κλείνω το μαγαζί μου και χάνω χρήματα, όχι αφού πουλήσετε ότι έχετε και μετά διαμαρτηρόσαστε το χειμώνα που κάθεστε.

      Διαγραφή
    3. ουτε καθονται το χειμωνα εδω και παρα πολλα χρονια, ουτε λυσεις στην ανεργια δινουν οι πολιτικοι, ουτε ειναι η λυση να περασουν τα παντα σε λιγους-ελαχιστους, ουτε τοσο μεγαλο (σχδον ασημαντο ) προβλημα δημιουργουν οι κινητοποιησεις εδω και πολλα χρονια, και φυσικα με καποια μετρα θα μπορουν να μεινουν στα χωρια μας πολλοι νεοι γιατι θα βαραμε το κεφαλι μας ολοι μαζι και γι αυτο που θα μας βρει εαν φυγουν ολοι αυτοι( ηδη εχει γινει σε μεγαλο βαθμο, ηπειρο - θρακη - νησια κτλ) . χρειαζεται συνεση και μυαλο, οχι ο καθενας να τα βαζει με όποια ταξη ή εργαζομενο ζηταει κατι που μαλιστα ειναι και λογικο και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ-ΕΘΝΙΚΟ

      Διαγραφή
  2. Τζάμπα μιλάμε φίλε μου. λυπάμαι, εσύ "πνίγεσαι" και φωνάζεις για αυτόν που σε έριξε στο νερό, αντί να σωθείς όπως μπορείς και μετά να δεις τι θα κάνεις μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ