Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Πλώρη» για να γίνει Χριστουγεννιάτικος προορισμός έβαλε ο Δήμος Βέροιας

Διεκδικεί ένα μερίδιο της Χριστουγεννιάτικης «πίτας»
Η πρώτη παρουσίαση του Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου που στήθηκε φέτος στην Ελιά, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29/11, με ξενάγηση των δημοσιογράφων στο χώρο και συνέντευξη τύπου για την
παρουσίαση του προγράμματος. Στόχος της δημοτικής αρχής, με πρώτο βήμα την εγκατάσταση του «Christmas Dream - Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» όπως ονομάζεται το καράβι που στήθηκε στο πάρκο της Ελιάς, είναι να διεκδικήσει ένα μερίδιο του εορταστικού τουρισμού, να γίνει η Βέροια πόλος έλξης κόσμου από όλη την Ελλάδα, να δημιουργηθεί δηλαδή ένα «θαύμα», όπως αυτό της Δράμας και των Τρικάλων.
Για το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, τους στόχους, τις προοπτικές και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, μίλησαν στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος, ο διευθυντής Γιάννης Καμπούρης, η υπεύθυνη προγραμματισμού Νανά Καραγιαννίδου και εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ημαθίας και του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Βέροιας, που θα βοηθήσουν στο εγχείρημα αυτό με τη συμμετοχή τους, ο εκπρόσωπος του Τουριστικού Τμήματος Κώστας Παπαοικονόμου και ο πρόεδρος Τάσος Παγούρας αντίστοιχα.
«Πέρυσι κάναμε ένα μικρό ξεκίνημα με τη φωταγώγηση του δέντρου και μια συναυλία της Φιλαρμονικής. Από την επόμενη ημέρα σκεφτήκαμε πως μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα μερίδιο από τον εορταστικό τουρισμό των Χριστουγέννων. Μας ενδιαφέρει η εξωστρέφεια και η έλευση κόσμου στην πόλη. Μετά από μεγάλη έρευνα, επιλέξαμε μια εταιρεία κορυφαία στο είδος της, που δημιούργησε την Ονειρούπολη της Δράμας και τον Μύλο των Ξωτικων στα Τρίκαλα. Θαύματα δε γίνονται από τη μια ημέρα στην άλλη, αλλά ξεκινάμε μια πορεία που ευελπιστούμε να καταλήξει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η διασκέδαση παιδιών και ένα μερίδιο στον εορταστικό τουρισμό. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα, είμαστε συγκρατημένοι και βλέπουμε το αύριο. Περιμένουμε ανταπόκριση από τον κόσμο», ανέφερε ο Δήμαρχος.
«Η ανάπτυξη στην περιοχή μας θα έρθει από τρεις βασικούς πυλώνες. Πέρα από την αγροτική καλλιέργεια και τη μεταποίηση, ο τρίτος σημαντικός πυλώνας είναι ο Τουρισμός - Πολιτισμός. Στον πολιτισμό έχουν γίνει βήματα που μπορούν να μουν μπροστά ως μηχανή. Η επιλογή του δήμου για τη δημιουργία του θεματικού πάρκου μας βρίσκει σύμφωνους και χαρούμενους. Η ΚΕΠΑ κάθε χρόνο συμμετέχει με χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Χώρο Τεχνών και στη Στέγη. Φέτος θα σηκώσουμε ένα βάρος της διοργάνωσης του θεματικού πάρκου, μεταφέροντας ένα μέρος των εκδηλώσεων στο πάρκο της Ελιάς για να αποτελέσουν μια ενότητα με την ύπαρξη του καραβιού. Πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο για την πόλη που θα έχει απτά αποτελέσματα στην επισκεψιμότητα. Πολιτική βούληση είναι να έχει συνέχεια. Η Βέροια είναι πανέμορφη και έχει το σκηνικό να υποδεχθεί κόσμο από άλλες πόλεις», ανέφερε ο κ. Ακριβόπουλος.
Τους χαιρετισμούς του προέδρου Γιώργου Μπίκα και του ΔΣ του Επιμελητηρίου μετέφερε αρχικά ο κ. Παπαοικονόμου, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια το πρόγραμμα εκδηλώσεων άρτιο και ποιοτικό, με το οποίο γίνεται προσπάθεια, μικροί και μεγάλοι να ζήσουν όμορφες γιορτινές στιγμές. Κάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάσει την προσπάθεια και να «αναγκάσει» τους διοργανωτές να το επαναλαμβάνουν κάθε χρόνο με μεγαλύτερη επιτυχία, ώστε να δημιουργηθεί μια όμορφη εικόνα της πόλης που θα γίνει πόλος έλξης κόσμου από όλη την Ελλάδα. 
«Δίνουμε το παρών για 5η χρονιά, τα προηγούμενα με τη γιορτή σοκολάτας και φέτος με κάτι διαφορετικό, στηρίζοντας τον τόπο μας, το δήμο και τα καταστήματα της πόλης. Φέτος εστιάζουμε στα παιδιά αλλά η γλύκα θα υπάρχει σε όλη τη γιορτή. Θα γίνουν διάφορα event ζαχαροπλαστικής που θα τα χαρούν τα παιδιά», ανέφερε ο κ. Παγούρας, που ευχήθηκε καλή επιτυχία, όπως αυτή της Δράμας και των Τρικάλων.
Ως το καταλληλότερο θεώρησε ο διευθυντής της ΚΕΠΑ Γιάννης Καμπούρης, το timing που επιλέχθηκε από τη δημοτική αρχή, ώστε να μη χαθεί η χρυσή ευκαιρία. «Αυτό που θα συμβεί στη Βέροια δεν έχει αντίστοιχο ανταγωνισμό στην περιοχή μας. Αν αργούσαμε και άλλο, κάποιος άλλος θα έμπαινε μπροστά. Αυτό βέβαια που θα συμβεί, δημιουργεί και κάποιες υποχρεώσεις για τη συνέχεια γιατί δεν πρέπει να κλοτσήσουμε μια τέτοια ευκαιρία. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις αυτό να πετύχει όπως ο καθένας από εμάς το φαντάζεται. Από την πλευρά της ΚΕΠΑ θα τα καταφέρουμε  με. Η Βέροια έχει να επιδείξει μια ενεργή πολιτιστική ζωή όλο το χρόνο, που σε σχέση με άλλες πόλεις που ζούνε μόνο κάποιες στιγμές, έχει κάτι διαρκές που της δίνει περισσότερους πόντους. Ζει και δρα στον πολιτισμό όλο το χρόνο. Πρέπει να δουλέψουμε και άλλο ώστε όταν ακούει κάποιος Βέροια να λέει ότι είναι η πόλη του πολιτισμού».
Μια χειμερινή «Εύηχη Πόλη» στο πάρκο της Ελιάς
Τέλος, την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η κ. Καραγιαννίδου, λέγοντας αρχικά πως το χαρακτηριστικό των φετινών εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ είναι πως οι περισσότερες θα γίνουν στο πάρκο της Ελιάς. Όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί θα είναι με ελεύθερη είσοδο, ενώ οι περισσότερες θα περιστρέφονται γύρω από τα παιδιά. Θα διαμορφωθεί ο χώρος ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει και σχολεία με μαθητές όλων των ηλικιών. Στόχος, μια χειμερινή «Εύηχη Πόλη» με παραστάσεις, θέατρο σκιών, συναυλίες, μπαλέτο, χορωδίες.

Άναμμα δέντρου με συναυλία και κρασί
Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του δέντρου, με συναυλία της Έλλης Πασπαλά και Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ενώ ο δήμος θα προσφέρει ζεστό κρασί.

Τριήμερο Choco Festa με μπισκότα σοκολάτας και σοκολατερία για μικρούς και μεγάλους
Το τριήμερο 14-15-16/12 θα πραγματοποιηθεί η Choco Festa σε συνεργασία με τους Ζαχαροπλάστες Βέροιας, που θα περιλαμβάνει δράσεις με σοκολάτα και «γλυκές» και «αλμυρές» παραστάσεις, καπέλα και ποδιά σε κάθε παιδί!
Επίσης, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της παρέλασης κρουστών στους δρόμους της πόλης, τα κρουστά θα συνοδεύει το «Κάρο της αγάπης» που θα είναι φορτωμένο με γλυκίσματα και θα κερνάει όλο τον κόσμο. Η παρέλαση θα έχει δυο σημεία εκκίνησης, τις πλατείες Ωρολογίου και Αγίου Αντωνίου που θα καταλήξουν στην αγορά με μικρή συναυλία και θα συνεχίσουν στην Ελιά για τα εγκαίνια του Καραβιού.  

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου και οι εκπρόσωποι των εταιρειών που έστησαν και «επάνδρωσαν» το θεματικό πάρκο, ο Γρηγόρης Αβανίδης, της εταιρείας Dream Workers και οι Γιώργος Λούβαρης και Αλεξάνδρα Ράντου από την εταιρεία «Ανεμοσκορπίσματα» που θα ευθύνονται για την... απελευθέρωση τόσων σκανδαλιάρικων ξωτικών στο πάρκο της Ελιάς. 

Δείτε ΕΔΩ όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ