Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε θρίλερ εξελίσσεται το μέλλον των εργαζομένων στην ΕΒΖ

Στο ίδιο έργο θεατές παραμένουν οι 210 εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, αγνοώντας τι μέλλει γενέσθαι για τους ίδιους και το μέλλον της βιομηχανίας. Σήμερα, μάλιστα, είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς από την πλευρά του Λούκας Φέκερ,
επικεφαλής του fund «Ιnnovation Brain» και εκπροσώπου της νεοσυσταθείσας «Hellenic Agri Group».
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες των εργαζομένων κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί καθώς όπως λένε έχουν διακοπεί, οι όποιες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι το διάστημα Αυγούστου – Οκτωβρίου, δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας όπως εξηγεί στη Voria.gr, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης. Μάλιστα η προγραμματισμένη για την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση της διοίκησης της εταιρείας και των εργαζομένων δεν πραγματοποιήθηκε με συνέπεια να μην υπάρχει κάποια ενημέρωση τόσο για την καταβολή των δεδουλευμένων, όσο και για το τι πρόκειται να γίνει αναφορικά με τη χρηματοδότηση της ΕΒΖ.

Η απογοήτευση γίνεται μεγαλύτερη καθώς πολλά είχαν επενδυθεί στις προθέσεις του κ. Φέκερ, ο οποίος φαίνεται να ‘τελείωσε’ άδοξα την κούρσα διεκδίκησης της ΕΒΖ.

«Όσο δεν υπάρχει χρηματοδότηση η εταιρεία είναι ‘νεκρή’. Δεν φαίνεται να προκύπτει νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, οι τράπεζες πιέζουν. Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται είναι απολύτως ζοφερή» αναφέρει ο κ. Βαρκάκης, υπογραμμίζοντας πως εκτός από την καθυστέρηση των δεδουλευμένων, δεν έχουν δοθεί από τη διοίκηση παρελθόντα επιδόματα, αλλά και ποσά που προβλεπόταν λόγω προαγωγών.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρκάκη, η συνάντηση με τη διοίκηση είναι απαραίτητο να γίνει, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχουν και κάποια δεδομένα που θα τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης.

Στο μεταξύ, χθες, ξεκίνησε η παραλαβή των τεύτλων από τη φετινή παραγωγή, η οποία είναι ιδιαίτερα περιορισμένη. Καλλιεργήθηκαν 13.000 στρμ., ενώ η ποσότητα της ζάχαρης που θα προκύψει υπολογίζεται περί τους 5.000 τόνους. Το ποσό, δε, της αποζημίωσης για τους τευτλοπαραγωγούς εκτιμάται στα 2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως οι ετήσιες ανάγκες της χώρας σε ζάχαρη αγγίζουν τους 300.000 τόνους.

Πηγή: https://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ