Quantcast

http://picasion.com/

Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό στη Νάουσα εν όψει των δημοτικών εκλογών

Μπαίνουμε σύντομα σε εκλογική χρονιά και η κινητικότητα στις υπό διαμόρφωση παρατάξεις που θα διεκδικήσουν τον Δήμο Νάουσας κορυφώνεται. Με τη Νέα Δημοκρατία να έχει δηλώσει μέσω αρμόδιων στελεχών πως δεν θα στηρίξει κάποιον υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές της
Νάουσας και δεδομένο το νέο εκλογικό σύστημα, οι βασικοί «παίκτες» στη αναμέτρηση για τον δημαρχιακό θώκο, έχουν ήδη διαφανεί. Ας δούμε πως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το σκηνικό στην ιστορική πόλη:


Νικόλαος Κουτσογιάννης
O νυν δήμαρχος Νάουσας έχει εκφράσει ήδη από την περσινή χρονιά την πρόθεση του να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο. Ο κ. Κουτσογιάννης δεν έχει προβεί ακόμα σε επίσημες ανακοινώσεις για την κάθοδο του στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου και ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ανανέωση που θα υπάρξει στα πρόσωπα που θα βρίσκονται γύρω του και ο τρόπος που θα αναπληρώσει τις «διαρροές» που είχε η δημοτική του παράταξη κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών (Τζουβάρας, Πασχούλα. Κλπ). Είχε εκλεγεί με πολυσυλλεκτικό σχήμα, αλλά η κεντροδεξιά τον θεωρεί «δικό της». Όπως όλα δείχνουν ο δήμαρχος Νάουσας θα είναι ο τελευταίος που θα δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητα του.


Νικόλας Καρανικόλας
Στο «στίβο» της τοπικής αυτοδιοίκησης ρίχνεται και ο καθηγητής του Α.Π.Θ κ. Νικόλας Καρανικόλας. Ο κ. Καρανικόλας έχει ήδη εκφράσει επίσημα την επιθυμία του να διεκδικήσει τον δήμο Νάουσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ενώ το επόμενο διάστημα (μέσα στον Δεκέμβριο) αναμένεται και η πρώτη επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του, που όπως όλα δείχνουν θα συμπεριλαμβάνει πρόσωπα από όλο το πολιτικό φάσμα. Ο κ. Καρανικόλας το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις και επαφές με φορείς και συλλόγους του δήμου Νάουσας, ενώ παράλληλα στελεχώνει σταδιακά τον συνδυασμό του. Με ερείσματα σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, γαμπρός του βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργου Βαγιωνά, αναμένεται να εισπράξει στήριξη και από τους δυσαρεστημένους της διοίκησης Κουτσογιάννη.


Ίλια Ιωσηφίδου
Στο προσκήνιο των τοπικών πολιτικών εξελίξεων βρίσκεται εκ νέου η κα. Ίλια Ιωσηφίδου, μετά την επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού της για τον δήμο της Νάουσας. Η «Δύναμη Δημιουργίας» της Ίλιας Ιωσηφίδου παρουσιάστηκε επίσημα τέλη Οκτωβρίου σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στον πολυχώρο πολιτισμού της «Βέτλανς» και ήδη βρίσκεται σε διαδικασία επαφών και συναντήσεων με φορείς, ενώ δυναμική είναι η παρουσία της σε εκδηλώσεις στον δήμο Νάουσας. Προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, μετέπειτα υποψήφια με το Ποτάμι, με πολυετή παρουσία στα κοινά, αντλεί δύναμη από τον χώρο της κεντροαριστεράς και όλα δείχνουν ότι θα έχει και τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ.


Ιωάννης Μυλωνάς
Ο εκπαιδευτικός κ. Μυλωνάς ήταν ο πρώτος που εξέφρασε επίσημα την πρόθεση του να μετάσχει ενεργά στα κοινά του δήμου Νάουσας. Στα τέλη Σεπτεμβρίου παρουσίασε την ανεξάρτητη κίνηση πολιτών σε εκδήλωση στην «Βέτλανς» όπου και έδωσε το στίγμα της υποψηφιότητας του για τον δήμο Νάουσας. Ο κ. Ιωάννης Μυλωνάς «τρέχει» το τελευταίο διάστημα με επαφές και συναντήσεις. Με πολυσχιδείς δραστηριότητες ο ίδιος, επιδιώκει στήριξη από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Ερωτηματικό αποτελεί η κάθοδος ή μη υποψηφίου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα δεν διαφαίνεται αυτόνομη κάθοδος υποψηφίου για την εκλογική μάχη της Νάουσας, αλλά στήριξη ενός από τους ήδη υπάρχοντες υποψήφιους.

Τέλος από το Κ.Κ.Ε Νάουσας αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση υποψηφίου δημάρχου μετά από επαφές και διεργασίες που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ