Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σειρήνες και Πυροσβεστικά στο Δημαρχείο - Τι συνέβη;

Μεγάλη ήταν η αναστάτωση το πρωί της Τετάρτης 28/11 στο κέντρο της Βέροιας από τις σειρήνες πυροσβεστικών και ασθενοφόρων και την παρουσία οχημάτων και ανδρών της πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ στην πλατεία Δημαρχείου. Πολλοί ήταν οι πολίτες που σάστισαν στο θέαμα, ωστόσο,
το συμβάν αποτέλεσε ευτυχώς απλά το σενάριο της άσκησης ετοιμότητας της Πυροσβεστικής, στα πλαίσια εκπαίδευσης του προσωπικού  της. Στις 10 το πρωί, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικό κατάσβεση πυρκαγιάς σε σταθμευμένα οχήματα και απεγκλωβισμό ενός ατόμου, στο υπόγειο πάρκινγκ του Δημαρχείου, σύμφωνα με το εξής σενάριο:
«Εκδηλώνεται πυρκαγιά σε σταθμευμένο  Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Β υπόγειο του υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στην οδό Μητροπόλεως 48. Η πυρκαγιά παίρνει διαστάσεις και επεκτείνεται και σε διπλανό όχημα με αυξημένο κίνδυνο επέκτασής της και στα υπόλοιπα οχήματα που βρίσκονται στο χώρο. Για άγνωστο λόγο, το σύστημα εξαερισμού και απαγωγής καπνού, που είναι εγκατεστημένο στην επιχείρηση έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.
Ένας υπάλληλος της επιχείρησης μεταβαίνει  στο χώρο εκδήλωσης της πυρκαγιάς και επιχειρεί  κατάσβεση. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα  προσβάλλεται από την υψηλή συγκέντρωση καπνού και χάνει τις αισθήσεις του. Η ομάδα πυρασφάλειας της επιχείρησης κάνει προσπάθειες εντοπισμού του υπαλλήλου, αλλά λόγω του πυκνού καπνού αποβαίνουν άκαρπες. Μετά από λίγα λεπτά καταφθάνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και γίνονται ενέργειες εντοπισμού του ατόμου και ταυτόχρονα ενέργειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς».
Λίγα λεπτά αργότερα άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να εντοπίσουν τον υπάλληλο, να τον απεγκλωβίσουν και να τον μεταφέρουν με φορείο στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βέροιας. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε λιγότερο από 30 λεπτά, ενώ ακολούθησε ξενάγηση του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στους χώρους του πάρκινγκ και ενημέρωσή τους για τα συστήματα ασφαλείας και πυρόσβεσης του χώρου. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ