Εντυπωσιάζει η συμμετοχή της Γκαλερί Παπατζίκου στην «Art Thessaloniki»

Της Φιλίππα Βλαστού
Εκπροσωπώντας τη «Γκαλερί Παπατζίκου» ο Άγγελος Αντωνόπουλος συμμετέχει στην «Art Thessaloniki» με την εγκατάσταση «The Black Box» και είναι μεταξύ εκείνων που έχουν τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών της 3ης Thessaloniki International Contemporary Art Fair. Ο επισκέπτης εισέρχεται σε ένα μαύρο κουτί, 12 τ.μ. Ένα κέλυφος που μέσα του φιλοξενεί την πιο πρόσφατη δουλειά του εικαστικού. Το έργο πραγματεύεται έννοιες όπως η κατάρρευση, η εξουσία και ο εγκλωβισμός.

Εκεί υπάρχει και μια κατασκευή της μορφής του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων, η οποία αιωρείται έχοντας μπροστά της έναν καθρέφτη. Ο επισκέπτης που πλησιάζει το έργο βλέπει τόσο τον εαυτό του, όσο και την πρόσοψη της Βουλής να αντικατοπτρίζεται στον καθρέφτη, ενώ από την πλευρά του αντικρίζει την πίσω όψη του κτιρίου, η οποία είναι καμένη.

«Ο συνεκτικός κρίκος των διαφορετικών στοιχείων της εγκατάστασης προέκυψε από το δίλημμα αν σε αυτή τη ‘’σκοτεινή’’ περίοδο που διανύουμε αυτό που πρέπει να ‘’φωτίσω’’ είναι την Ελπίδα ή την Καταστροφή», σημειώνει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ