Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αφιέρωμα «Σμύρνη η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης»

Η προβολή αποσπασμάτων της ταινίας «ΣΜΥΡΝΗ η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης» θα γίνει αύριο Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, στο «Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο» και ώρα 19:00 μ.μ.. Θα παρουσιαστεί η καθημερινή ζωή των κατοίκων στη Σμύρνη πριν την καταστροφή από μαρτυρίες ξένων. Οι συνήθειες των ανθρώπων στις διάφορες γειτονιές, στην Αρμένικη, στην Ελληνική κ.λ.π. Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίσουν καλύτερα οι παρευρισκόμενοι τους Έλληνες πρόσφυγες που ήρθαν από την Μικρά Ασία.

Επίσης ο εκπαιδευτικός κ. Παπακανάκης Πάρης, κατόπιν έρευνάς του, θα παρουσιάσει την εγκατάσταση των Ελλήνων προσφύγων στη Βέροια με οπτικό υλικό από φωτογραφίες, χάρτες, εφημερίδες, ιστορικά αρχεία κλπ. Μια έρευνα που θα δώσει πολλές γνώσεις σε όσους κατοικούν στη Βέροια ,ώστε να γνωρίσουν βαθύτερα την πόλη στην οποία διαμένουν ή κατάγονται. Θα ακολουθήσει συζήτηση και μαρτυρίες των παρευρισκομένων σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουν.

Μια εκδήλωση με υψηλό μορφωτικό επίπεδο για όσους ενδιαφέρονται να πλουτίσουν τις γνώσεις τους.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ