Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάξτε τέλειο χειμερινό χοιρινό κότσι με λάχανο

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Σαν να μας χτύπησε λίγο την πόρτα ο χειμώνας σήμερα και οι λάτρεις του φαγητού σκέφτονται ήδη ποια νόστιμα χειμερινά φαγάκια που δεν τα σήκωναν οι υψηλές θερμοκρασίες, θα αρχίσουν να μαγειρεύουν όσο ο καιρός κρυώνει. Και πιο είναι το
απόλυτο χειμερινό λαχανικό που συνδυάζεται τέλεια με κρέας; Το λάχανο, που αυτή την εβδομάδα, ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, το μαγειρεύει με χοιρινό κότσι. Και το αποτέλεσμα; Λουκούμι! Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και τον τρόπο εκτέλεσης και δοκιμάστε να το φτιάξετε!

Υλικά
3-4 χοιρινά κότσια (ανάλογα το μέγεθος)
1 μικρό λάχανο γύρω στο 1 κιλό
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας



Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τα κότσια με αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Ξεφλουδίζουμε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου. Τα ζεματάμε για 2-3′ και τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το χοιρινό να κάνει κρούστα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2-3′. Ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρο και ανακατεύουμε (αν θέλουμε προαιρετικά σε αυτό το σημείο μπορούμε να σβήσουμε με ένα σφηνάκι τσίπουρο). Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το κρέας για 1h μέχρι να μαλακώσει καλά.

Τέλος αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λάχανο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15′-20΄, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ