Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ω, Βέροια αδάμαστη, ομάδα τιμημένη!

Μια πολύ σπάνια φωτογραφία ανέβηκε πριν από λίγο καιρό στα τοπικά social media της Βέροιας. Απεικονίζει την ομάδα της «Βασίλισσας του Βορρά» στο γήπεδο του Παναθηναϊκού πριν από 40 ολόκληρα χρόνια. Οι «κυανέρυθροι» αντιμετώπισαν τον Ατρόμητο Αθηνών για τον θεσμό του κυπέλλου και είχαν
υποστεί την ήττα με 3-1. Στην παρακάτω εικόνα διακρίνονται ορισμένοι ποδοσφαιριστές της Βέροιας που έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία της ομάδας. Μεταξύ άλλων φαίνονται: Γαίτάνος, Σίμος, Μασσάδης, Παπατζίκος, Τερζής, Σιούτης και Υφαντίδης. Παικταράδες που αγαπήθηκαν από το φίλαθλο κοινό και σε κάθε εντός έδρας αναμέτρηση, το Δημοτικό Στάδιο κατακλυζόταν από χιλιάδες οπαδούς. Πραγματικά, αλησμόνητα χρόνια!
Μπορεί κάποιοι από αυτούς να έχουν φύγει από την ζωή, ωστόσο όσο η Βέροια θα υπάρχει, μαζί της θα μείνουν και οι θρυλικές αναμνήσεις του προηγούμενου αιώνα. 


Ο ύμνος της Βέροιας:
«Ω Βέροια αδάμαστη, ομάδα τιμημένη
περήφανη, ιστορική, δαφνοστεφανωμένη
Της δόξας είσαι γέννημα, της νίκης το καμάρι.
Του Βέρμιου τη δύναμη και την ορμή έχεις πάρει
Ω Βέροια, ομάδα μας χιλιοαγαπημένη,
Αρχόντισσα είσαι του βορρά, για τρόπαια γεννημένη
Με πίστη τράβηξε μπροστά, η νίκη είναι δική σου
στο νικηφόρο δρόμο σου είμαστε όλοι μαζί σου
Ω Βέροια, αδάμαστη, ομάδα δοξασμένη
περήφανη, ιστορική, δαφνοστεφανωμένη»

2 σχόλια:

  1. 1) Α, τί ωραία φωτογραφία! Τί με θυμίσατε τώρα!
    2) Με ένα σίγμα γράφεται ο αείμνηστος Γιώργος Μασάδης.
    3) Όλοι με κοντά σορτσάκια, όπως προβλεπόταν τότε, και με μαλλούρα, όπως ήταν η... μόδα. Χά, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού μας ανάγκασαν να μην ξαναπατήσουμε από φέτος στο γήπεδο, με την δικτατορική αλλαγή χρωμάτων, τουλάχιστον ας βλέπουμε τις παλαιές φωτογραφίες με τα κόκκινα και τα μπλέ και να παρηγορούμαστε... Λευτεριά στη Βασιλισσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ