Quantcast

http://picasion.com/

Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ στην ΕΡΤ

Αργά αλλά σταθερά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας που διοργανώνει εδώ και 13 χρόνια η ΚΕΠΑ καταξιώνεται ως ένας σημαντικός μουσικός διαγωνισμός, με εθνική αλλά και διεθνή εμβέλεια. Θεωρείται πλέον ως ένα από τα σημαντικά διαγωνιστικού χαρακτήρα ευρωπαϊκά
φεστιβάλ κιθάρας.
Είναι οι συμμετοχές νέων καλλιτεχνών από πολλές ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, αλλά και το ενδιαφέρον που δείχνουν γι αυτόν καταξιωμένοι μουσικοί παγκόσμιας εμβέλειας με τη συμμετοχή τους ως μέλη των επιτροπών κρίσης αλλά και ως σολίστες. Έτσι στις 5 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αθήνα και στο πλαίσιο της εκπομπής "Εν συνόλω", πραγματοποιήθηκε μαγνητοσκόπηση συναυλίας των νικητών των διαγωνισμών του φεστιβάλ των ετών 2017 και 29018 με τη συμμετοχή της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ με μαέστρο των Παύλο Σεργίου.

Οι νικητές που έπαιξαν ήταν

· 2017, 1ος και 2ος νικητές

o Hiroshi Korgure (Ιαπωνία) &

o Αντιγόνη Μπαξέ (Ελλάδα)

o (πρόεδρος κριτικής επιτροπής, Zoran Dukic)

· 2018, 1ος και 2ος νικητές

o Σωτήριος Αθανασίου (Ελλάδα) &

o Shin-ichiro Tokunaga (Ιαπωνία)

o (πρόεδρος κριτικής επιτροπής, Judicaël Perroy)

Οι νικητές έπαιξαν κομμάτια από το “Concierto de Aranjuez” του Joaquin και από το Rodrigo and “Concerto in D major” op. 99 του Mario Castelnuovo Tedesco.

Το συντονισμό όλης της προσπάθειας είχε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Δημήτριος Κουρζάκης.

Η όλη μαγνητοσκόπηση θα μεταδοθεί από την τηλεόραση της ΕΡΤ σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Ενδεικτικό της διεθνούς καταξίωσης του Φεστιβάλ είναι το γεγονός, του ενδιαφέροντος ξένων μουσικών οίκων για την έκδοση και κυκλοφορία σε παγκόσμιο επίπεδο των έργων που θα βραβευτούν στον διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης για δύο κιθάρες. Ένας διαγωνισμός που προκήρυξε η ΚΕΠΑ στο πλαίσιο του 14ου και 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας 2019 και 2020 αντίστοιχα.


















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ