Quantcast

http://picasion.com/

Η «κατάρα» των φαβορί στο Δήμο Βέροιας

Δεν κέρδισε ποτέ, αυτός που στον προεκλογικό αγώνα χαρακτηρίστηκε ως φαβορί
Πολλές συζητήσεις έχουν ξεσπάσει στη Βέροια, όσον αφορά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019. Απ' ότι φαίνεται έξι θα είναι τελικά οι υποψηφιότητες για
τον δήμο Βέροιας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Πάντως, στα πολιτικά πηγαδάκια, υπάρχει μια παραφιλολογία σχετικά με μια είδος «κατάρα» που έχει δημιουργηθεί την τελευταία εικοσαετία. Ποτέ δεν έχει κερδίσει τις εκλογές, υποψήφιος που παρουσιαζόταν ως φαβορί κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. 

Πιο συγκεκριμένα, το 2014, ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης, εν ενεργεία Αντιπεριφερειάρχης τότε, ξεκίνησε την κούρσα ως απόλυτο φαβορί, τελικά όμως έχασε από τον συνυποψήφιό του Κώστα Βοργιαζίδη. Το ίδιο συνέβη και στις εκλογές του 2010, όταν ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης και ενώ θεωρούνταν ως ο επικρατέστερος για την ανάληψη των ηνίων στο δήμο, τελικά έχασε την μάχη της δεύτερης Κυριακής και δήμαρχος εκλέχθηκε η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. Άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή στις εκλογές του 2006, όταν ο Χρήστος Σκουμπόπουλος, εν ενεργεία δήμαρχος τότε, κατέβαινε ως το απόλυτο φαβορί απέναντι στην Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και τελικά έχασε με 3,5% διαφορά. 

Με λίγα λόγια, η «κατάρα» των φαβορί σε όλο της το μεγαλείο! Λέτε να επαναληφθεί το ίδιο έργο και στις εκλογές του 2019; Και ποιος θα είναι αυτός που θα παρουσιαστεί ως φαβορί στην διάρκεια του προεκλογικού αγώνα; Βέβαια, οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Ίδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ