Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κόλαση φωτιάς η Χαλκιδική - Εκκενώνονται οικισμοί

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Χαλκιδική, καθώς φωτιά που καίει από τα ξημερώματα, μαίνεται ανεξέλεγκτη. Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα, έγινε διάσωση πέντε ατόμων από την περιοχή της Αχλάδας, όπου υπάρχουν εξοχικές κατοικίες. Οι πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν με σκάφος
στη Σάρτη, όπως αναφέρει το halkidikinews. Στην περιοχή της Αχλάδας επιχείρησε ελικόπτερο προκειμένου να σωθούν τα σπίτια. Iσχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί στη Σάρτη Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρούν συνολικά 148 πυροσβέστες με 59 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου. Μέχρι να πέσει το σκοτάδι στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στην κατάσβεση συνδράμουν η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Σιθωνίας με υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, τις πρωινές ώρες, εισηγήθηκε για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Κάμπος.











Φωτογραφίες: intimenews/halkidikinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ