Quantcast

http://picasion.com/

ΕΒΖ ώρα μηδέν: «Κραυγή» αγωνίας από τους έκτακτους εργαζομένους στο Πλατύ

Στα χωράφια τα ζαχαρότευτλα - Απλήρωτοι υπάλληλοι βάζουν «πλάτη» στη λειτουργία της ΕΒΖ
Συνέντευξη Τύπου για την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τόσο οι ίδιοι όσο και συνολικά η ελληνική ζάχαρη και το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ έδωσε το σωματείο έκτακτων
εργαζομένων το πρωί της Παρασκευής 19/10 στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Βέροιας. Αρχικά ο πρόεδρος του εργατικού Κέντρου Δημήτρης Ταχματζίδης σημείωσε όσον αφορά τις κυβερνητικές διαχρονικά ευθύνες για την όλη κατάσταση κάνοντας λόγο για φαινόμενα κακοδιαχείρισης, αδιαφορίας ευθυνών Ε.Ε. κ.α.
Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Χρόνια πολιτικής ατολμίας, κρατικού παρεμβατισμού, επιδοτήσεων, ποσοστώσεων, και κακοδιαχείρισης, έφτασαν την ΕΒΖ με 270 εκατομμύρια ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία στραγγαλίζουν την εταιρεία. Ενώ η ΕΒΖ είναι πριν την πτώχευση, η χώρα τριπλασίασε τις εισαγωγές ζάχαρης. Οι παραγωγικές δραστηριότητες είναι στο μηδέν, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και βρισκόμαστε σε κατάσταση κινητοποιήσεων». Κάλεσε στη συνέχεια τους τοπικούς φορείς (δήμους και περιφέρεια) και τους βουλευτές, να δώσουν αγώνα για να μην κλείσει το εργοστάσιο.

Στη συνέχεια εκ μέρους των παρευρισκόμενων μελών του Δ.Σ. (Δημήτρης Μαντζιάρης ,αντιπρόεδρος και Βασίλης Κεσόγλου, γραμματέας) ο πρόεδρος Νίκος Φυλακτάκτης σημείωσε με αγωνία ότι «το καμίνι έχει ανάψει, δεν γίνεται κατεργασία ζάχαρης λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και τα ζαχαρότευτλα παραμένουν στα χωράφια. Θέλουμε να μάθουμε ποιο είναι το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και πότε θα πληρωθούμε», καθώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ακόμη ολόκληρο τον μισθό του Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι εργαζόμενοι με δικές τους δαπάνες, όπως η μεταφορά τους, γάντια και άλλα υλικά, βάζουν πλάτη στη λειτουργία της ΕΒΖ».

Οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ προχώρησαν σε στάση εργασίας, ενώ σήμερα πάνω από 1.000 οικογένειες έχουν σχέση ως εργαζόμενοι, επαγγελματίες και αγρότες με τη ζάχαρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ