Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μμμμμ! Δείτε τι μας ετοίμασε ο Γιώργος Μεταξάς

Σαλάτες με ζυμαρικά (πέννες)
Τρεις μοναδικές γευστικές προτάσεις μας παρουσιάζει ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς. Διαβάστε αναλυτικά και κρατήστε σημειώσεις: 1) Με μπρόκολο και αυγά βραστά: «Βράζουμε 200γρ. πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Τις σουρώνουμε
και τις περιχύνουμε με 1κ.σ. ελαιόλαδο. Παράλληλα βράζουμε 300γρ. μπρόκολο για 4-5΄, το σουρώνουμε και το κόβουμε μικρά μπουκετάκια. Το ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια, μαζί με ½ ματσάκι ρόκα, αλάτι, πιπέρι και λίγο ηλιόσπορο. Ραντίζουμε με λίγο

λεμόνι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε φέτες ή στη μέση 3 αυγά βραστά και σερβίρουμε».


2) Με σολομό και κάπαρη: «Βράζουμε 200γρ. πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και τις περιχύνουμε με 1κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε 4 φέτες καπνιστό σολομό( κομμένο είτε λωρίδες, είτε κυβάκια), 2φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2κ.σ. κάπαρη, 2κ.σ. ελιές (κομμένες σε φέτες) και λίγο ελαιόλαδο. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Ραντίζουμε με λίγο λεμόνι, πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο και σερβίρουμε».

3) Με αβοκάντο και τζίντζερ: «Βράζουμε 200γρ. πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με 1κ.σ. σησαμέλαιο, 2κ.σ. σάλτσα σόγιας, χυμό από 1 λάιμ, 1κ.γ τριμμένο τζίντζερ. Κόβουμε σε κύβους 1 ώριμο αβοκάντο, προσθέτουμε 2κ.σ. κολοκυθόσπορο, 1κ.σ. σπόρους chia, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε».

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ