Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στους δρόμους και πάλι οι μαθητές της Βέροιας ενάντια στο «νέο Λύκειο»

Στους δρόμους για ακόμη μια φορά βγήκαν το πρωί της Δευτέρας 29/10 οι μαθητές των Σχολείων της Βέροιας, στα πλαίσια της Πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο. Με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα
εξοντώνει», μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της πόλης έδωσαν ραντεβού στις 12 στην πλατεία Δημαρχείου, από όπου και ξεκίνησαν την πορεία τους στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας με πανό στα χέρια και συνθήματα όπως «Τσίπρα και Γιαβρόγλου ακούστε το καλά, οι μαθητές στους δρόμους ακόμα μια φορά», «Στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής, μαζί με το λαό και κάθε μαθητής», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία». 
Όπως αναφέρουν οι μαθητές, το νομοσχέδιο που επιθυμεί να καταθέσει η κυβέρνηση θα κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό, με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία, περισσότερες εξετάσεις και στέρηση πολύτιμων γνώσεων. Ζητούν παράλληλα από την κυβέρνηση να δώσει χρήματα για την Παιδεία, για δωρεάν βιβλία, μετακινήσεις, ενισχυτική διδασκαλία, γεύματα, καθώς και άμεση κάλυψη των κενών σε όλα τα σχολεία της χώρας με μόνιμους διορισμούς. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την πορεία των μαθητών:















4 σχόλια:

  1. Ἡ πληροφορία ὅτι ἕνεκα τῆς πορείας «ἔφυγαν» τινὲς πόντοι caleçon ἐλέγχεται ὡς ἀνακριβής._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κύριε καθηγητά της ρατσιστικής και φασιστικής ιδεολογίας μπορεί να σε τσούζει που οι μαθητές δεν είναι σαν τα μούτρα σου αλλά δεν πειράζει. Με λίγους γρυλισμούς ακόμα μπορεί ν ανακουφιστείς.

      Διαγραφή
  2. Παιδάκια που, σύμφωνα με τους Φιλολόγους τους, δεν μπορούν να ολοκληρώσουν μία νοηματική παράγραφο στην Έκθεση,αρνούνται την υπεράσπιση του Καστελλόριζου και της Θράκης, ως σφαγεία του ΝΑΤΟ. Μαθητικά κατευθυνόμενα συνθήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλίνθοι και κέραμοι ... ή αλλιώς τουρλουμπούκι στο κεφάλι του ηλίθιου φασίστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ