Quantcast

http://picasion.com/

Απότομη είσοδος του χειμώνα! Πτώση θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Έρχονται τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Βέροιας!
Για κακοκαιρία η οποία είναι προ των πυλών της Ελλάδας και θα έρθει μέσα στις επόμενες ημέρες, κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι. Ο καιρός φαίνεται να αλλάζει άρδην από την Κυριακή με ισχυρές βροχές σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, ενώ αυξάνονται οι
πιθανότητες για την πρώτη ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα να γίνει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά στην Ελλάδα και αυτό που απομένει να διαπιστωθεί και που θα φανεί τα επόμενα 24ωρα, είναι το αν τελικά η κάθοδος της θερμοκρασίας θα είναι αρκετά εντυπωσιακή, για τα δεδομένα της εποχής.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου απ’ ότι δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα που προκύπτουν από το αριθμητικό μοντέλο GFS, φαίνεται ότι τελικώς θα έρθει αυτή η αλλαγή του καιρού στην περιοχή μας από την Δευτέρα το απόγευμα και όλη την Τρίτη, με πολλές βροχές, καταιγίδες, ακόμη και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος.

Κατά τόπους τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι έντονα ενώ οι χιονοπτώσεις θα είναι στη βορειοδυτική χώρα σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 1.300 μέτρα. Οι περισσότερες βροχές, τοπικά ισχυρές την Τρίτη θα σημειωθούν στα νότια της χώρας.

Προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας μια διαταραχή χειμωνιάτικου τύπου ενδέχεται να αλλάξει τον καιρό με ακόμη μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας. Η αλλαγή αυτή αναμένεται μετά την 26η Οκτωβρίου.


Τι προβλέπεται για τη Βέροια και τις γύρω περιοχές;
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που εκδόθηκε σήμερα για την περιοχή μας και ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, τη Δευτέρα 22/10 και την Τρίτη 23/10 θα σημειωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και στα ορεινά από πρόσκαιρες χιονοπτώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ