Τρεις μικροί μπελάδες έρχονται στη Βιβλιοθήκη

Οι τρεις όμορφες ιστορίες των «Τριών μικρών μπελάδων», τριών μικρών φίλων που έμπλεξαν σε περιπέτειες, μπήκαν σε ένα τρυφερό βιβλίο και παρουσιάζονται το Σάββατο το πρωί 20/10 στη Βέροια. Η παρουσίαση του βιβλίου του Θεόφιλου Καρδόπουλου θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Το βιβλίο «Τρεις μικροί μπελάδες» πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια αυτοέκδοσης δυο φίλων - μπαμπάδων, που λατρεύουν να πλάθουν ιστορίες και να τις αφηγούνται στα παιδιά τους, σκαρώνοντας ταυτόχρονα τραγούδια και νανουρίσματα.

Το βιβλίο, περιλαμβάνει τρία παιδικά παραμύθια, ένα cd με την αφήγησή τους και 4 τραγούδια- νανουρίσματα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Αποστολίδης, ιατρός Παθολόγος, με θέμα «Επανάσταση του αυτονόητου» και Αλεξία Στεργίου, ψυχολόγος, με θέμα «Ο ρόλος των παραμυθιών στην ψυχοκινητηκή ανάπτυξη».
Αφήγηση παραμυθιού Διαλεχτή Κουτζόγλου. 

Λίγα λόγια…
Οι γονείς έχοντας σαν κίνητρο την επικοινωνία με τα παιδιά, μπορούν να βρουν μέσα από τα παραμύθια έναν διακριτικό και έμμεσο τρόπο που θα συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση τους.’’Η βόλτα του λουκανικάκου στο δάσος’’, ‘’Η περιπέτεια του γίγαντα Πελοπίδα’’ και το ‘’Για πάντα φίλοι’’ είναι μια προσπάθεια να διδαχθεί το παιδί την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια, τη δύναμη της φιλίας και την αγάπη για τα ζώα.Μέσω των παραμυθιών θα μπορέσουν να μετριάσουν, με χιούμορ και εύσχημο τρόπο, κάποιες παιδικές στιγμές αφέλειας, προσφέροντας ελκυστικά πρότυπα συμπεριφοράς.

Κείμενα Θεόφιλος Καρδόπουλος
Εικονογράφηση Ελευθερία Καστρινάκη

Τα παραμύθια αφηγούνται η ηθοποιός Νικολέτα Κοτσαηλίδου και ο ραδιοφωνικός παραγωγόςΧρήστος Ραγκάτσης.

Τα τραγούδια και τα νανουρίσματα εκφράζουν συναισθήματα και εικόνες που μπορούν οι γονείς να τα μοιραστούν με τα παιδιά τους μέσα από την μαγική γλώσσα της μουσικής.Απευθύνονται τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς καθώς η μουσική είναι ένα μοναδικό μέσο επικοινωνίας που μόνο ενώνει.

Στίχοι-Μουσική Γιώργος Μπάκας,Θεόφιλος Καρδόπουλος
Φωνή Μαρία Άρνη, Γιώργος Μπάκας,ΘεόφιλοςΚαρδόπουλος.
Ενορχήστρωση Έλενα Χαλάτση

Μέρος των εσόδων θα δοθεί σε μορφή τροφίμων για τις οικογένειες που στηρίζει η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Για τους μικρούς μας φίλους με αναπηρία όρασης, το βιβλίο διατίθεται δωρεάν σε μορφή Braille από τοΚ.Ε.Α.Τ. Θεσσαλονίκης-Σχολή Τυφλών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ