Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πολιτικές εξελίξεις στην Ημαθία μετά το Δημοψήφισμα της Κυριακής στα Σκόπια

Στην τελική ευθεία είναι το δημοψήφισμα στα Σκόπια για τη συμφωνία των Πρεσπών και την Κυριακή θα υπάρχει μια απάντηση για το αν ο λαός της ΠΓΔΜ θα πει «ναι» στη συμφωνία, θα την απορρίψει ή θα απέχει από τις κάλπες. Το αποτέλεσμα από τα Σκόπια φέρνει σε κάθε περίπτωση εξελίξεις και στην Ελλάδα με
χρονικό ορίζοντα τον Μάρτιο, όπως τουλάχιστον τον έχουν προσδιορίσει ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος. Στα Σκόπια είναι σε εξέλιξη ένας «πόλεμος» μεταξύ της κυβέρνησης και του προέδρου Ιβάνοφ που προέτρεψε σε μποϊκοτάζ. Στην Ελλάδα ήδη καταγράφονται αλλαγές στα μικρά κόμματα με αποχωρήσεις βουλευτών, ενώ υπάρχει έντονο παρασκήνιο γύρω από τις ψήφους που θέλει να μαζέψει ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι τον Μάρτιο που θα έρθει προς κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον επικρατήσει το «ναι» στα Σκόπια. Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι το ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός από τη Νέα Υόρκη.

«Η κυβέρνησή μου θα επιβιώσει, αλλά δεν ξέρω αν θα επιβιώσει ο συνασπισμός», είπε ο κ. Τσίπρας στη Wall Street Journal γεγονός που δείχνει ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι έχει ήδη εξασφαλισμένες τις ψήφους που του χρειάζονται και χωρίς τη στήριξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και η συμφωνία θα κυρωθεί με 151 βουλευτές τουλάχιστον. Έτσι ο «χρησμός» του Αλέξη Τσίπρα μεταφράζεται στο ότι θα κυρωθεί η συμφωνία αλλά οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση θα επιβιώσει, ο συνασπισμός όμως δεν ξέρω» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, αφήνοντας «ανοιχτό» το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ από το τρέχον κυβερνητικό σχήμα. «Αυτό είναι κάτι, το οποίο ο κυβερνητικός εταίρος θα αποφασίσει» έσπευσε να προσθέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος διαμήνυσε ότι στόχος είναι η εξάντληση της τετραετίας. Συμπλήρωσε δε, ότι «θέλω να πάω έως το τέλος και αυτό αποτελεί σημάδι σταθερότητας».

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και στην Ημαθία

Όπως είναι λογικό, και στο νομό μας, υπάρχει έντονος αναβρασμός, σχετικά με τις εξελίξεις στην γείτονα χώρα. Ήδη οι επιτελείς των κομμάτων στην Ημαθία, έχουν ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές τους για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του veriotis.gr, θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και το «κυνήγι» μιας βουλευτικής έδρας θα αποτελέσει το κυρίαρχο θέμα των επόμενων μηνών. Ήδη στα τρία πολιτικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής) έχουν «κλειδώσει» κάποια ονόματα, με τους υποψηφίους Βουλευτές να έχουν αρχίσει την προεκλογική τους εκστρατεία. Ωστόσο, η προοπτική μιας έδρας και σε κάποιο από τα μικρότερα κόμματα, έχει ανοίξει την όρεξη και των επίδοξων πολιτευτών από το Κ.Κ.Ε., τους ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής και της Ένωσης Κεντρώων. Ο εκλογικός μαραθώνιος έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς οι εθνικές εκλογές θα γίνουν σε λίγους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ