Quantcast

http://picasion.com/

Διαξιφισμοί Μιχαηλίδη - Μωυσιάδη για τα «μάτια» της ΔΕΥΑΒ

- «Είναι χαράτσι! Διπλασιάστηκε ο λογαριασμός»
- «Απλά το συγχωνεύσαμε»
Έντονη λεκτική διαμάχη είχαμε μεταξύ δύο συμβούλων στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Ο Γιώργος Μιχαηλίδης και ο Νίκος Μωυσιάδης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τον ειδικό φόρο
της ΔΕΥΑΒ, που ενώ θα έπρεπε να είχε καταργηθεί πριν από τέσσερα χρόνια, αυτός εντάχθηκε στο τιμολόγιο της επιχείρησης, με αποτέλεσμα οι πολίτες της Βέροιας να πληρώνουν περισσότερα χρήματα. «Τα προηγούμενα χρόνια, οι Ελληνικές κυβερνήσεις, για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν οι ΔΕΥΑΒ ως πρωτόγονα κύτταρα της τοπικής κοινωνίας και για το δίκτυο υποδομής και αποχέτευσης, αλλά και για την εκπόνηση μελετών, είχε θεσμοθετηθεί με νόμο ένα τέλος των 80%, το οποίο ενσωματώθηκε στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΒ.

Το συγκεκριμένο τέλος έπρεπε να ισχύει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, ωστόσο μετά το πέρας της καταλυτικής ημερομηνίας του Δεκεμβρίου, δεν αφαιρέθηκε από τους λογαριασμούς. Και δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει να συνεχιστεί αυτό το τέλος, παρά μόνο μια εγκύκλιος, η οποία όμως δεν είναι νόμος. Είναι ένα χαράτσι που έχει μείνει από το παρελθόν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης, ο οποίος μάλιστα για να αποδείξει τα λεγόμενά του, έδειξε μπροστά στο σώμα, τους προσωπικούς του λογαριασμούς από την ΔΕΥΑΒ. 

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του απάντησε ότι: «Και ενώ με τον κ. Μιχαηλίδη γνωριζόμαστε από παλιά και είναι ένας μορφωμένος άνθρωπος, στο τέλος της ερώτησή του άφησε να εννοηθεί πως η ΔΕΥΑΒ αύξησε την ύδρευση. Και ήρθε εν έτη του 2018 να μας τα πει αυτά, ενώ όλοι εμείς μετά από τόσα χρόνια δεν πήρε κανένας χαμπάρι, παρά μόνο αυτός. Μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα; Υπάρχουν δύο τέλη. Τέλη ύδρευσης και τέλη αποχέτευσης. Όντως έπρεπε να καταργηθεί το τέλος γιατί πέρασαν 30 χρόνια και ενσωματώσαμε το κόστος στα τέλη ύδρευσης. Δεν σας αφορά τι κάναμε. Απλά το συγχωνεύσαμε για να μην καταρρεύσει οικονομικά η επιχείρηση» σχολίασε ο κ. Μωυσιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ